Tokyo en omgeving

Resie Schuurkes on 23 April 2019

Deel dit:

Tokyo 24-01-2019 tot en met 05-02-2019

“Alsof je in een andere wereld beland”, is mijn reactie als mensen aan mij vragen hoe ik Tokio heb ervaren. Het eten, de mensen, de natuur en de stad is niets van wat wij in ons westerse wereldje kennen. Alles is totaal anders, maar absoluut op een positieve manier. Een lichte cultuurshock hoort hierbij, maar wat daarna komt zal onvergetelijk zijn.

Mijn start in Tokio begon toen ik met een shuttlebus werd afgezet in de stad. Met weinig uurtjes slaap en een zware koffer probeerde ik uit te vogelen hoe ik naar mijn hostel kon komen. Helaas ging dat niet zo soepel als dat ik had gehoopt. Op het grootste treinstation ter wereld, waar ontelbare perrons zijn en de meeste Japanse mensen niet zo goed Engels spreken is het vinden van je weg niet zo easy peasy. Later wel hoor, maar hier moet je wel weten dat er twee belangrijke dingen voor nodig zijn: google maps en een Suica of Pasmo card. Google maps vertelt precies hoe je overal met welke lijn moet komen en een Suica of Pasmo card is je ov-chipkaart. Daar kwam ik dan wat uurtjes later achter….

Ik verbleef in het Planetyze hostel, gelegen in de wijk Chuo. Goed bereikbaar met het ov en bezienswaardigheden zoals de Senso-ji tempel en de Tokyo Tower zijn op loopafstand. Het hostel is net als eigenlijk alles in de stad, schoon en netjes. Dat is zeker een groot pluspunt aan Tokio. Ik kan me niet herinneren dat ik afval op straat heb gezien en je kan prima ’s avonds in je eentje over straat. En ook al spreken de meeste Japanners niet heel goed Engels, iedereen reageert vriendelijk en is bereid om je te helpen bij wat dan ook.

En wat maakt Tokio dan zo’n unieke stad? Je zou het al kunnen zien als je maar een paar seconden in het centrum staat. Dat ziet er ongeveer zo uit: vanuit elke kant word je geprikkeld met lichten van allerlei soorten reclameborden. Daar moet je niet al te lang door afgeleid zijn, anders word je omvergelopen door de mensenmassa die oversteken bij het groene stoplicht. Waar je ook kijkt, je ziet overal wel restaurantjes, arcades of winkel(tje)s. Verder zijn vrolijke, geanimeerde poppetjes ook nergens te missen. Klinkt wellicht vergelijkbaar met Times Square van New York, maar het is toch een totaal andere beleving. Dat komt denk ik doordat de Japanse mensen een rustige sfeer uitstralen en vaak te zien zijn als individu.

Op mijn laatste dag maakte ik een dagtrip naar Mount Fuji. In een klein busje met zo’n negen andere mensen reden we 2,5 uur naar de wereldberoemde berg. We hadden geluk met een heldere dag, want Mount Fuji is vaak niet te zien bij slecht weer. Na wat verschillende uitzichtpunten te hebben gezien reden we door naar een oud Japans dorpje: Oshino Hakkai. Heel leuk, maar je moet hier wel even door de enorme massa van toeristen heen kijken. Op z’n traditioneel Japans met een plekje op de grond kan je hier heerlijk eten. Tot slot reden we nog naar een bekende outlet. Niet heel bijzonder, maar wel gaaf om Mount Fuji te zien terwijl je rustig aan het winkelen bent.

Tot slot zal ik nog wat tipjes geven voor in Tokio. Bezoek het dorpje Harajuku, waar je leuke koffietentjes en ontelbare vintage boetiekjes hebt. Als het lekker weer is, bezoek dan het Yoyogi park. Daar staan de bomen in april in bloei met prachtige bloesems. De Senso-ji tempel is ontzettend toeristisch, maar zeker een bezoekje waard. Je kijkt hier je ogen uit naar de architectuur van de tempel en de kraampjes eromheen. Zelf heb ik niet meer gezien dan alleen Tokio en Mount Fuji, maar ik heb genoeg mensen gesproken die verder door Japan hebben gereisd en zij straalden allemaal bij het vertellen ervan. Ik zou mezelf zo terug zien gaan om meer van dit bijzondere land te ontdekken!

Deel dit:

Terug Naar Boven