Zuid Afrika Kaapstad en wijnroute

Resie Schuurkes on 24 September 2016

Deel dit:

Op 23 september vertrokken wij met een groep van 11 personen naar Zuid Afrika. Op uitnodiging van South Africa Tourism Board.

Amsterdam-Londen-Kaapstad.

De vlucht via Londen verliep voorspoedig. Met een overstaptijd van ruim 3 uur hadden we ook nog de tijd om heerlijk te eten op de grote, hectische luchthaven van Londen Heathrow.

Op 24 september kwamen we 's ochtends aan in Kaapstad. De afhandeling op de luchthaven verliep vlotjes. Al snel hadden we onze chauffeur Norman gevonden die ons regelrecht naar Kaapstad bracht voor een fietstocht door Kaapstad. Dit werd uitgevoerd door Bikes 'n Wines. Erg leuk, op de fiets beleef je de stad op een hele leuke manier. Er is veel te doen en veel te zien. Het was die dag een nationale feestdag genoeg te beleven. Links rijden is even wennen, ook op de fiets maar het went snel. Hoewel het verkeer in de stad druk is voelde het toch veilig. Na een tijd gefietst te hebben belandde we in een authentiek restaurant waar we konden genieten van traditioneel Zuid Afrikaans eten. http://www.bismillahrestaurant.co.za/branches.php (lekkhurrrrrrrrrr)

Na de fietstocht inchecken in ons hotel. The Grand Daddy. Kleinschalig, boutique hotel. http://granddaddy.co.za/

Zondag 25 september; Een hele dag om Kaapstad verder te verkennen. Wat is daar veel te zien en te doen. Wij hadden veel geluk die dag. Als je in het najaar gaat (dus in het vroege voorjaar van Zuid Afrika) kun je alle weertypes meemaken. Voor een aantal activiteiten ben je afhankelijk van de weersomstandigheden. We begonnen met een ochtendrit te paard. Net even buiten Kaapstad dichtbij een schitterende baai. De beleving is zo bijzonder omdat je constant in een prachtige omgeving bent. In de middag paragliding vanaf Lion's Head. Iedereen kan hier aan mee doen. Het is veilig en wordt begeleid door professionals. www.paraglide.co.za Een ervaring om van 350 meter hoogte te springen en langzaam naar beneden te glijden, genietend van een prachtig uitzicht over de zee, en het leven wat zich onder je afspeelt. Geluncht in Houtbaai.

Maandag 26 september; Ophalen van de huurauto. De afwikkeling neemt even tijd in beslag. Links rijden en links schakelen is even wennen Dat gaat snel. Vanuit Kaapstad zijn we naar Betty's Bay gereden. Hier vind je de tweede pinguïn kolonie van Zuid Afrika. In de middag aangekomen via de prachtige route langs de kust In Hermanus. Tof om lekker te lunchen aan zee, het eten is heerlijk in Zuid Afrika. In de baai (met een beetje geluk) kun je walvissen spotten. Onze whale watching cruise kon helaas niet doorgaan vanwege de weersomstandigheden. Wat een geluk dat er een walvis met haar kleintje ons in de baai kwam begroeten. 's Avonds overnacht in het Misty Waves hotel waar we ook heerlijk hebben gedineerd.

Dinsdag 27 september-donderdag 29 september. Op naar Sanbona Wildlife Reserve. Dat is een eindje rijden via de R 62. Onderweg is het zo ontzettend mooi. De landschappen zijn afwisselend. Sanbona is een wildlife reserve. Een gebied zo groot als Singapore. Prachtig weer een heel andere omgeving en sfeer dan de kust. Heerlijk rustgevend en werkelijk prachtige accommodaties. Wij waren te gast in Gondwana Lodge. In de middag onze eerste safari-ervaring. Mooi tijdstip van de dag. Al snel zagen we een prachtige giraffe, later volgden de witte leeuwen, de neushoorn, zebra's, buffels. Wederom geluk want de wildstand is nog jong en het gebied is behoorlijk groot. De volgende dag een ochtendsafari waar we een luipaard hebben gezien tijdens een stukje van een wandelsafari en later op de dag een nijlpaard tijdens een watersafari. Heerlijk zo relaxt in de natuur en je wordt zo in de watten gelegd. De mooie accommodaties, de geweldige natuur de gastvrijheid. Het heerlijke eten.

Donderdag 29 september; Na de ochtend gamedrive naar Still Bay. Go truly local. Home Stay, overnachten bij de lokale bevolking.

Het is even wennen om van een 5 sterren locatie truly local te gaan maar hartstikke leuk en absoluut een aanrader. Wij werden zeer hartelijk ontvangen door De Dreamcatcher Foundation. Maakten kennis met de Kamamma's en hielpen mee aan een project van de foundation. Een unieke ervaring die ik nooit had willen missen. www.dreamcatcherfoundation.nl

Vrijdag 30 september; Vroeg vertrek vanuit Still Bay naar Plettenberg Bay waar ons een andere verrassing stond te wachten. Snorkelen met zeehonden. Uitgevoerd door Offshore adventures. Over de ruige zee met een speedboot, ineens beland je in een baai waar veel zeehonden zitten. Binnen een paar seconden zwem je zelf tussen de zeehonden. Plettenberg Bay is een mooie badplaats met prachtige duinen en stranden. Na onze offshore adventure zijn we naar Knysna gereden. Overnachting in Phantom Forest. Ook dat was weer genieten. Knysna heeft een prachtige baai die zich uitstekent leent voor sunset cruises of andere watersporten. De omgeving is prachtig. Het Phantom forest is een ecologisch resort. De hotelkamers zijn een soort boomhutten met een prachtig uitzicht over Knysna. Verblijf is op basis van half pension. Het eten in Phantom Forest is voortreffelijk.

Zaterdag 30 september; De laatste dag. Voornamelijk een reisdag. Met de auto van Knysna naar George Airport voor een binnenlands vluchtje weer naar Kaapstad. De auto werd afgeleverd op George Airport. Makkelijk, overzichtelijk. In de middag landden we weer op Kaapstad rond 15:35 uur. Op tijd voor onze avondvlucht van 19:20 naar Londen. Genoeg tijd om de laatste souvenirs te kopen. Mogelijkheden om te eten zijn er niet veel. De tijd vliegt voorbij. Ook de terugvlucht ging voorspoedig (kleine vertraging) maar prima verzorging aan boord.

Zuid Afrika heeft zoveel te bieden. Met 9 provincies een heel groot land waarvan er zeker 4 (nog) op mijn bucketlist staan. De warme mensen, de gastvrijheid, de natuur, het eten, de ruimte, de avonturen. Zuid Afrika moet je beleven.

Deel dit:

Terug Naar Boven