Bijzonder Mallorca….

Rianne Baas on 28 November 2013

Deel dit:

Mallorca is een eiland dat vaak onderschat wordt in haar pracht. De afwisseling en veelzijdigheid is groot. Zelf bezocht ik het eiland 3 keer, waarvan steeds op een andere locatie.

De westelijke helft van het eiland staat bekend om haar bergachtige landschap. Ontdek de schoonheid van Mallorca tijdens een dag met een huurauto rond het westelijke deel van het eiland. Rij langs de Serra de Tramuntana die op de UNESCO World Heritage-lijst staat en maak vervolgens een boottocht langs de adembenemende westelijkkust van Mallorca. Geniet van vrije tijd in het populaire kustplaatsje Port Soller, waar u rond kunt dwalen. Daarna gaat u aan boord van de houten trein naar Soller en geniet van het uitzicht van agrarische velden Soller Valley's op weg naar Son Reus.

Het midden van het eiland met onder andere de prachtige grotten van Drach. Leer hoe de beroemde Majorica parels worden gemaakt en ontdek de fascinerende 2,4 kilometer lange drakengrot die een indrukwekkende hoogte van 25 meter heeft! U zult ook genieten van een boottocht op het meer van Martel, een van 's werelds grootste ondergrondse meren, luisteren naar een live klassiek concert en kijken naar een spectaculaire lichtshow!

De oostelijke helft gekenmerkt door de vele baaien, welke zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.Plaatsen als Cala Millor en Cala D'Or zijn echte aanraders.

In het zuiden liggen de bekende badplaatsen El Arenal en Playa de Palma. Waarvan de laatste een stad is met bijzonder mooie bezienswaardigheden zoals de Kathedraal La Seu of het Kasteel Bellver. Een persoonlijke tip is het mooiste strand van Mallorca Es Trench, witte stranden met geweldige kleurstellingen in het water. De Spanjaard

Persoonlijk bezocht ik de badplaatsen Cala D'Or, Alcudia, El Arenal, Calas de Mallorca en Cala Millor. En heb ik altijd een auto gehuurd om dit eiland verder te verkennen.

Mallorca is bij uitstek een bestemming welke zeer geschikt is voor families met kinderen, met een korte vluchtduur is het al snel genieten van een heerlijke vakantie.

Deel dit:

Terug Naar Boven