Bali... het eiland der Goden

Sabina van Cruchten-Huyskens on 28 February 2007

Deel dit:

In Zuid Oost Azie ligt het eiland Bali, behorend tot het Indonesisch archipel. Vanuit Schiphol worden er diverse vluchten aangeboden naar de hoofdstad Denpasar, maar hou er rekening mee dat er altijd moet worden overgestapt. Wanneer je er voor kiest om alleen Bali te bezoeken dan worden 10-17- of 24 daagse pakketreizen aangeboden. De overstaptijden in Hong Kong, Kuala Lumpur of Singapore worden in dat geval zo minimaal mogelijk gehouden, en de aankomsttijd op het Eiland van de Glimlach is dan altijd rond het middaguur. Het eiland ligt niet naast de deur en de reistijd ernaartoe bedraagt tussen de 14 en 17 uur afhankelijk van je overstapplaats. Ik kan mij voorstellen dat veel mensen dit vrij lang vinden en een stadsbezoek van een dag of 3 in een van bovengenoemde Oosterse steden is dan ook een welkome onderbreking. Er worden arragementen aangeboden van 3 dagen/ 2 nachten waarbij je een prima indruk krijgt van de stad van je keuze.

Het klimaat in Bali is tropisch, en is grofweg te verdelen in 2 seizoenen: het natte(regen)seizoen, van november t/m april en het droge seizoen van mei t/m oktober. De temperatuur varieert het gehele jaar tussen de 21 en 33 graden, waarbij in het "natte" seizoen de luchtvochtigheid erg hoog is. De regen in deze periode is vaak heftig maar vrij kort en valt meestal in de namiddag of avond. De natuur is in deze periode op zijn mooist en er zijn schitterende zonsondergangen te zien.

Bali biedt een mix aan cultuur, natuur, strand, wellness en activiteiten en is daarom geschikt voor de verwende luxe vakantieganger maar ook voor gezinnen met kinderen, de actieve vakantieganger en de backpacker. De hotels die er worden aangeboden zijn er voor elke portemonnaie.

Je kunt in Bali tal van rondreizen boeken, mijn advies in deze; ga er niet zelf rijden er wordt links gereden en op een geheel andere manier dan wij hier in Nederland gewend zijn. De priverondreizen met eigen chauffeur zijn beslist een aanrader, de chauffeurs zijn uiterst vriendelijk en niet geheel onbelangrijk ze weten de weg en kennen de hotspots van het eiland. U kunt in overleg met zo'n chauffeur uw eigen tempo bepalen en uw eigen voorkeuren aangeven.

Sanur is de oudste badplaats van Bali, en ligt aan de zuidoostkust, het heeft een mooi strand en hotels in diverse prijsklasses. In het zuiden liggen Kuta, Legian en Tuban naast elkaar en de stranden hier zijn beroemd om de prachtige zonsondergangen en surfmogelijkheden. Kuta is de meest levendige plaats waar je veel bars en discotheken vindt. Legian ligt iets noordelijker en is minder druk maar hier zijn ook nog voldoende leuke restaurants, bars en winkels. Tuban is het meest rustige van de 3 maar ook hiet zijn voldoende restaurants en winkels.

Hou je van een meer trendy en luxe vakantie en ben je op zoek naar trendy cocktailbars, stijlvolle restaurants en aantrekkelijke winkels dan is Seminyak en Tanah Lot in het noordwesten de ideale verblijfplaats. Nusa Dua in het zuiden is er voor de veeleisende vakantieganger die luxe en rust op prijs stelt. Hier is ook een 18 holes golfbaan en tal van watersportmogelijkheden. Ubud is een pittoresk kunstenaarsstadje schitterend gelegen in het binnenland tussen de rijstvelden en ideaal voor de wandelaars, fietsers en rafters. Door zijn centrale ligging is het een prima startpunt voor excursies. In Candidasa in het oosten worden de oude Balinese tradities in ere gehouden is vooral geschikt voor de echte rustzoekers.

TIPS: Wanneer je tijdens je vakantie in 1 hotel verblijft huur dan via de receptie een auto met chauffeur (vaak is het familie van een medewerker) Het is niet duur (circa 25,-- euro voor 1 dag) en ze brengen je waar je naar toe wilt. Combineer de verschillende plaatsjes in Bali en boek op verschillende plaatsen een aantal nachten. Zo kun je op een rustige manier toch een indruk krijgen van het gehele eiland. Koop nooit iets zonder af te dingen. Het is even wennen maar uiteindelijk betaal je minder dan de helft van de gevraagde prijs en de mensen daar vinden het heel normaal. De Spa centra zijn er geweldig, en een massage kost in verhouding tot hier niks.

De bevolking in Bali is zeer vriendelijk en gedienstig want ze doen er alles aan om eenieders verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dit komt vooral omdat het grootste gedeelte van de bevolking Hindoe is.

meer info? sabina@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven