Eenentwintig voor 21 - Cultuur Reizen -

Sabina van Cruchten-Huyskens on 15 March 2021

Deel dit:

Na een lange periode van veel thuiszitten hebben we allemaal behoefte aan nieuwe en andere culturen, volken en landen. Zodra het weer mag staat een cultuurreis hoog op ons lijstje. Wat dacht je van historie in Rusland? Of wie weet, misschien wil je de kleurrijke stammen in Angola wel bezoeken. Ook dichterbij huis kun je volop genieten van cultuur. Daarom op nummer 17 in onze eenentwintig voor 21-lijst 3 reisideeën voor een bijzondere cultuurreis. Laat je inspireren en vraag mij de passende reis op maat voor jou te maken.

Rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

Duizend jaar Russische geschiedenis vind je terug in de kerken met hun glanzende gouden koepels, hun iconen en de muurschilderingen van de nok tot de vloer. Luister naar de interessante communistische en hedendaagse verhalen. In de Gouden Ringsteden heerst nog altijd de oude Russisch-orthodoxe sfeer, je voelt de rust en de vredigheid nog steeds. Tijdens deze fascinerende reis krijg je een prachtige indruk van Moskou, Sint-Petersburg en de Gouden Ringsteden. Je maakt kennis met het echte Rusland en de Russische ziel. Tijdens deze reis word je begeleid door Rusland deskundige Marie-Thérèse die je Rusland en haar cultuur laat ervaren.

Kleurrijke stammen & koloniale architectuur in Zuidwest-Angola

Deze tribale rondreis door het zuidwesten van het land leid je langs de meest authentieke bevolkingsgroepen van Angola. Reis vanaf Lubango zuidwaarts en ontmoet de verschillende stammen. Ze hebben allemaal hun eigen gewoonten, taal en religie. Woon bijzondere tradities bij en leer alles over de authentieke levensstijl. Maak kennis met de Muila stam die op de vlakte en in de bergen woont. Ontmoet in Oncocoa de authentieke Dimba, Himba, Tua en Hakaona stammen. In de steden worden de eeuwenoude koloniale gebouwen omgeven door bijzondere landschappen. Deze ongekende combinatie zorgt voor een onvergetelijke reiservaring. In Lunada vind je vele musea, zoals het Antropologisch Museum of het Slavenmuseum. Een bijzondere ervaring van totaal andere culturen.

Authentiek Griekenland

Maak kennis met het oude Griekenland. Leer alles over de boeiende geschiedenis van Athene en authentiek en prachtige Cycladen eiland, Sifnos. In Athene logeer je in een luxe accommodatie. Deze stad heeft gigantisch veel bezienswaardigheden, kunst en schitterende natuur, maar wil je het onbekende Athene leren kennen, laat mij dan een lokale gids voor je regelen. Ben je een wijnfanaat, dan adviseer ik een tour naar het wijngebied Mesogeia net buiten de stad. Je reis wordt onvergetelijk door een bijzonder diner bij een kunstschilder thuis aan de voet van de Acropolis. Je reist verder naar het rustieke eiland Sifnos. Hier geniet je, ver van de massa, van een ontspannen verblijf aan de prachtige Vathi-baai op een landgoed van 50.000 m² groot, omgeven door olijfbomen. Ontdek de geheimen van het eiland met zijn typerende witte huisjes en rustgevende zandstranden. Een aanrader is een privé boottocht die je naar de onbekende eilanden en baaien brengt. Een onvergetelijke reis vol boeiende contrasten.

Reizen mijn passie!

0628321557 sabina@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven