Eenentwintig voor 21 - Duurzaam reizen-

Sabina van Cruchten-Huyskens on 29 March 2021

Deel dit:

Eenentwintig voor 21 – Duurzaam reizen –

Duurzaam reizen is dé grote trend. Helemaal te begrijpen, want we moeten zuinig zijn zijn op onze mooie wereld. Over de gehele aardbol zijn er tal van prachtige eco-bestemmingen. Ik vertel je graag meer over duurzaam reizen. Om je te inspireren hieronder alvast wat reisideeën.

EcoTraining in the Bush

In tijdsbestekken van 7 of 14 dagen kun je ervaren hoe een professionele ranger in de praktijk wordt opgeleid. Vanwege een nauwe samenwerking met EcoTraining kan ik je op een heel unieke wijze kennis laten maken met de Afrikaanse bush. Tijdens het compacte programma wordt de praktijk naadloos gecombineerd met de theorie. Onderwerpen als ecologie, geologie, identificatie van bomen en planten en hun ecosystemen, sporen en spoorzoeken, gedrag van wilde dieren, astronomie en oriëntatie en navigatie komen aan bod. Iedere dag zijn er bushwandelingen en gamedrives, waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Heb je je altijd al afgevraagd hoe een wild dier zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord tijdens deze unieke EcoTraining. Deze EcoTrainingen vinden plaats in diverse landen. Zuid-Afrika, Botswana en Kenia behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Galapagos-eilanden, de ultieme ecobestemming!

De Galapagos-eilanden zijn de ultieme ecobestemming! Tijdens deze reis word je geheel in de watten gelegd in een exclusieve accommodatie. Op je gemak veren je de wonderlijke wereld van de Galapagos-archipel. De reis begint met een kort verblijf in de hoofdstad van Ecuador, Quito. Hier verken je samen met een privégids het mooie koloniale centrum. Daarna vlieg je naar de Galapagos-eilanden. Je verblijft in de luxe Pikaia Lodge op het Santa Cruz-eiland. Tijdens je verblijf maak je dagelijkse excursies. Op deze manier maak je kennis met het wildlife van de Galapagos-eilanden. Je ziet er zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns, reuzenschildpadden, zeeschildpadden, zeevogels en de kleurrijke Red Sally-krabbetjes. Verken de vulkanische eilanden te voet of duik het helderblauwe water in. Een geweldige reiservaring die je nooit meer vergeet.

Slaapplek met een hart

Wist je dat Travel Counsellors vele accommodaties aanbiedt waarbij de eigenaren duurzaam bezig zijn? Zij zetten zich in voor de lokale gemeenschap, houden zich bezig met natuurbehoud of hebben op een andere manier een positieve impact op de wereld. In Australië bijvoorbeeld kin je slapen in de Glass House Mountains eco-lodge. Hierminimaliseren ze hun eigen impact op het milieu, ze sponsoren projecten die de armoede in de gemeenschap tegengaan en ze geven voorlichting op het gebied van milieu. Ook in Costa Rica kin je in verschillende eco-lodges overnachten. De lodge in Boca Tapada bijvoorbeeld. Door te slapen in de homestay in Santa Rosa de Pocosol, proef je niet alleen hét echte leven op het platteland, maar support je ook direct je gastgezin. Slaap eens bij locals in Cuba! Casas particulares oftewel thuis bij de lokale bevolking. Als je hier slaapt draag je direct bij aan de lokale economie. Je helpt de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Dichter bij huis is er ook genoeg te vinden. Zo is er een eco-hotel in Hvolsvollur, in IJsland. In het restaurant wordt gekookt met producten uit hun eigen ‘organic farm’. Het hotel steunt ook het behoud van de culturele plekken en de natuurlijke omgeving.

Nieuwsgierig geworden? Vraag mij naar de mogelijkheden.

Reizen mijn passie!

0628321557 sabina@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven