Mauritius... een Paradijs op aarde

Sabina van Cruchten-Huyskens on 17 May 2007

Deel dit:

Mauritius is een tropische eiland in de Indische Oceaan en ligt zo'n 2000 km ten Oosten van Afrika. Een klein maar fascinerend eiland met een gevarieerd en vruchtbaar landschap. In het binnenland bevindt zich een groot plateau dat gekenmerkt wordt door diepe vulkaankraters, rivieren en indrukwekkende watervallen. Het wordt omgeven door spitse bergen waarvan de hellingen uitlopen naar een prachtige kust met uitgestrekte witte zandstranden. Hier zijn 's werelds mooiste koraalriffen te vinden, een eldorado voor duikers.

De vluchten naar Mauritius vertrekken vanaf Schiphol en zijn altijd met een overstap in London of Parijs. De reistijd bedraagt ongeveer 13 uur, maar er is bijna geen tijdsverschil (2 uur in de zomer en 3 uur wanneer wij wintertijd hebben). In onze zomer (mei tot oktober) is het daar winter en is het er warm en droog. In onze winter (november tot april) is het daar zomer en is de kans op neerslag meer aanwezig, echter de temperatuur is er vrij contant (gemiddeld 25 graden) omdat er een tropisch zeeklimaat heerst. Aan de Oostkust van het eiland is vrijveel wind en in de maanden januari tot maart kan het voorkomen dat er cyclonen ontstaan.

Aan de Noordwestkust ligt het plaatsje Grand Baie, een gezellige havenplaats met boetieks, restaurants en een bescheiden uitgaansleven. Op dit gedeelte bevinden zich ook de mooiste stranden van het eiland. De Oostkust wordt gekenmerkt door kleine baaitjes en kliffen die worden afgewisseld door lange stranden. Het koraalrif houdt de golven tegen die door de passatwinden ontstaan. Aan de westkust vind je hagelwitte stranden, langs deze kust ligt een bergrug die en passant de regen en de zuidoostenwind tegenhoudt. De zuidkust is het meest rustige gedeelte van het eiland, het witte zandstrand wordt hier beschermd door een rif, door de hardere wind is surfen hier zeer populair.

Hoewel de hotels allemaal in het hogere prijs segment liggen kun je dit eiland ook bezoeken wanneer je over een iets smallere beurs beschikt. De meeste hotels zijn van luxe niveau (4 of 5 sterren) en enkel 3 sterren hotels. alle hotels hebben vaak zeer interessante aanbiedingen (gratis dagen, vroegboekkortingen, de bruid 50% korting). Alle hotels zijn bijzonder, ze hebben prima kamers en faciliteiten, en ze liggen aan prachtige stranden.

Mauritius is bij uitstek een eiland waar veel mensen op huwelijksreis gaan, en terecht want het is een paradijsje op aarde. Toch is het ook goed toeven wanneer je een luxere vakantie samen met je kinderen zoekt, er zijn een aantal hotels die zeer kindvriendelijk zijn en ook beschikken over voldoende faciliteiten. Ga er niet naar toe wanneer je van een uitbundig uitgaansleven houdt want dan zal het beslist tegenvallen, maar is golfen je passie en wil je eens een keer iets anders dan zijn er een aantal hotels met prachtige golfbanen. Omdat het eiland vrij klein is, is het aan te raden om een aantal dagen een auto te huren. Je kunt er goed zelf rijden en het binnenland is beslist de moeite waard. De bevolking is zeer gastvrij en behulpzaam en het is beslist veilig.

Mauritius………echt beslist de moeite waard.

Meer info? sabina@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven