Swinging Jamaica.....Island in the sun !!!

Sabina van Cruchten-Huyskens on 12 February 2008

Deel dit:

Om de Nederlandse winter te ontvluchten ben ik samen met mijn man in februari op vakantie gegaan naar Jamaica. Jarenlang was Jamaica een relatief duur eiland, maar door de vluchten met Arkefly en Martinair is het meer toegankelijk geworden.

Wij zijn met Arkefly vanaf Amsterdam vertrokken. Hou er rekening mee dat de heenvluchten naar Jamaica bijna altijd gecombineerd worden met Punta Cana op de Dominicaanse Republiek. Geen enkele reden overigens om ons ervan te weerhouden te kiezen voor Jamaica, en achteraf gezien viel deze stop best mee. Samen met de passagiers die op vakantie gaan in Punta Cana, moet je uitstappen. Het toestel wordt hier namelijk opnieuw gecaterd en gepoetst. Deze stop is best prettig, je voelt gelijk de Caraibische warmte en je kunt even je benen strekken. Na ongeveer 1,5 uur kun je weer instappen, om vervolgens nog een dik uur te vliegen voordat je voet zet op Jamaicaanse bodem.

De aankomst is meestal tegen de avond, maar omdat wij een vertraging hadden opgelopen kwamen wij pas om 23.00 uur plaatselijke tijd aan. De vermoeidheid van de reis ben je gelijk vergeten wanneer je in de transferbus stapt want elke chauffeur lijkt familie van de held van het eiland, Bob Marley, en tijdens de busrit wordt ook alleen zijn muziek ten gehore gebracht. Wij hadden gekozen voor een all inclusive RIU hotel in het plaatsje Negril, gelegen op het uiterst westelijke puntje van het eiland, de transfertijd bedroeg hierdoor wel bijna 2 uur.

De volgende morgen zagen we dat we een prima keuze hadden gemaakt, want Jamaica heeft veel te bieden en is ongetwijfeld een van de mooste eilanden in het Caraibische gebied. Het heeft tropische regenwouden, groene bergen, met als hoogste punt Blue Mountain Peak (2256mtr), 120 rivieren, watervallen en hagelwitte stranden.

EXCURSIE TIPS: - Dunn's River Falls, hier kun je zelf een waterval beklimmen, in principe kan iedereen dit. - Black River safari, heerlijk relaxed wordt je op bamboevlotjes door een prachtige natuurgebied gevaren. - Blue Mountains, vanuit Negril een lange rit maar zeker de moeite waard. - Gospel Kerkdienst, zeer indrukwekkend om mee te maken want je staat gewoon tussen de plaatselijke bevolking. - Ricks Cafe in Negril, hoewel toeristisch zeker de moeite waard, hier zie je echt geweldige cliff divers.

ALGEMENE TIPS: Combineer een strandverblijf met een 9 daagse tour, de afstanden zijn groot en de infrastrustuur is niet overal even best. Afhankelijk van je verblijfsplaats ben je vaak lang onderweg tijdens excursies. Veel hotels zijn adult only hotels, waardoor ik het eiland niet echt geschikt vindt voor vakantie met kleine kinderen. De meeste hotels worden aangeboden op basis van all inclusive maar proef ook eens van de echte Jamaicaanse keuken, een allegaartje van Spaans, Engels, Indisch en Chinees. Een bezoek aan Kingston of Montego Bay zijn zeker de moeite waard maar doe dit onder begeleiding van een gids.

Ik heb aan Jamaica wel een beetje mijn hart verpand, want het eiland swingt, overal hoor je de klanken van de reggae, en de lokale bevolking is zeer vriendelijk, kleurrijk en gastvrij.

Meer info: sabina@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven