Hoe bereid ik me voor op een reis naar het buitenland?

Sabrina Schipper on 12 March 2020

Deel dit:

Kun jij het je nog herinneren? Je allereerste vliegreis? Of de allereerste keer dat je met de auto onze landsgrenzen passeerde? Vond je het spannend?

Mijn eerste vakantie naar het buitenland was Ibiza. Ik was toen een jaar oud, dus daar weet ik niks meer van. Ik heb in mijn leven al veel van de wereld mogen zien, maar toch blijft het enorm belangrijk om bij iedere reis weer scherp en alert te blijven. Het is namelijk nooit slechts een kwestie van spullen pakken en gaan. Iedere reis heeft een gedegen voorbereiding nodig. Om je op weg te helpen heb ik een checklist gemaakt van zaken waar je zoal op moet letten voor vertrek.

Grensdocumenten: - Is je paspoort nog geldig of stelt het land waar je naartoe afreist bepaalde eisen aan de duur van de geldigheid van je paspoort na terugkomst? - Komt de naam op je ticket exact overeen met de naam op je paspoort? - Heb je een paspoort nodig op de bestemming of kun je er ook heen reizen met een identiteitskaart? - Heb je een visum nodig om het land in te mogen reizen? - Reis je met je kinderen zonder dat je (ex) partner en dus vader of moeder van de kinderen meereist? Vul dan een verklaring in om te voorkomen dat je ons land niet uit komt. Er wordt tegenwoordig streng gecontroleerd op ontvoeringen naar het buitenland.

Gezondheid: - Heb je vaccinaties nodig? Zijn deze verplicht of worden ze alleen aangeraden? - Ben je goed verzekerd tegen ongevallen in het buitenland? Onze zorgverzekering dekt namelijk lang niet alles. - Slik je medicijnen, ga je vliegen en neem je de spullen mee in je handbagage? Dan is in veel gevallen een doktersverklaring nodig.

Reis je met de auto of ga je er ter plaatse één huren? Denk dan aan de volgend zaken: - Mag je zomaar over de snelwegen rijden, of dien je in het bezit te zijn van een vignet? - Heb je een credit card nodig voor tolwegen of voor de borg van de autohuur? Of kun je er ook met contant geld of een pinpas betalen? - Is je rijbewijs nog geldig? - Heb je op de bestemming een internationaal rijbewijs nodig? - Heb je alle autopapieren bij je? - Geldt er een minimumleeftijd op de plaats van bestemming een auto te mogen huren?

Reisadvies - Is het land veilig om te betreden? - Wat adviseert het Ministerie van Buitenlandse zaken? Geldt er een negatief reisadvies?

Als je je reis bij mij onderbrengt hou ik al deze zaken voor je in de gaten. Dat betekent dat jij je echt alleen maar druk hoeft te maken om het pakken van je koffer. Nooit meer vakantiestress. Gun jij jezelf dat gemak?

Deel dit:

Terug Naar Boven