Hoe vind ik de ultieme gezinsvakantie?

Sabrina Schipper on 01 April 2020

Deel dit:

Heb jij deze vraag weleens gegoogeld? Ik wel. 5 jaar geleden ben ik moeder geworden en dat heeft toch wel een hele impact op je leven. Ik had zo het vermoeden dat ook onze vakanties op de nieuwe situatie moesten worden aangepast. De resultaten van mijn zoekopdracht waren allemaal commerciële websites met schreeuwerige koppen als: ‘De 10 beste familievakanties’ of ‘De 17 beste vakantiebestemmingen voor het gezin’ of ‘Familievakanties: tips en bestemmingen’. Leuke, doch opdringerige, suggesties en ook niet wat ik zocht. Mijn vraag is namelijk niet: ‘Wat zijn de beste familievakanties?’ maar ‘Hoe vind ik ze?’ De beste gezinsvakantie is namelijk voor iedereen anders.

En als je dan verder leest word je nog minder blij, want blijkbaar zijn er ook ouders die ervoor kiezen om helemaal niet op vakantie te gaan met jonge kinderen, ‘want dat is zo’n gedoe’. Daar schrok ik als gepassioneerde reiziger wel van. Dát ging mij niet overkomen en die kans wil ik jou ook niet ontnemen. Want echt, je maakt onvergetelijke herinneringen als je even weg bent uit je eigen vertrouwde omgeving. Daarom geef ik je bij deze een aantal tips om jezelf een beetje de goede richting op te helpen. Vraag jezelf eens af: * Wat je verwacht van de vakantie. Wil je rust of juist actief bezig zijn. Ga je voor cultuur of voor natuur of een combinatie van beiden. * Waar de interesses van je kinderen liggen. Die hoeven niet doorslaggevend te zijn, maar laten we eerlijk zijn. Als je kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders dat ook, dus zorg voor een goede balans tussen wat je als ouder graag doet en wat de kinderen leuk vinden. * Hoe je naar de bestemming wilt reizen. Auto, bus, trein of vliegtuig? * Wat voor type accommodatie je zoekt. Een hotel waar het eten reeds geregeld is, een knusse camping of juist liever een mooie vakantiewoning met privézwembad?

Probeer op bovenstaande vragen eens een antwoord te geven. Je zult zien dat er al veel bestemmingen afvallen. Ook de leeftijd van de kinderen kan meer richting geven. Met een baby hoef je niet per se naar een waterpark, maar dan is het juist wel weer handig om voorzieningen te hebben om een flesje melk op te kunnen warmen. Om maar wat te noemen.

Als moeder van 2 kinderen van 3 en 5 heb ik de babyperiode overleefd. Mijn dochter was 5 maanden toen ze voor het eerst in een vliegtuig zat. Voor vertrek heb ik andere ouders om advies gevraagd en ook een hoop ongevraagde adviezen gekregen, waardoor ik goed voorbereid op reis ging.

Ben jij ook op zoek naar de ideale gezinsvakantie en kom je er met bovenstaande tips nog niet helemaal uit? Of vind je het spannend om voor het eerst met je kleintje op vakantie te gaan? Neem dan eens contact met me op. Ik ben ervaringsdeskundige en ontvang vaak aanbiedingen van mooie gezinsvakanties. Daarnaast heb ik een hoop ideeën opgedaan tijdens het organiseren van reizen voor mijn klanten.

En.. heb jij nog tips? Laat ze horen! Ik ben benieuwd!

Deel dit:

Terug Naar Boven