Hoe ziet een vakantie in het buitenland er momenteel écht uit?

Sabrina Schipper on 09 July 2020

Deel dit:

De afgelopen weken zijn er alweer veel mensen naar het buitenland afgereisd. Collega’s uit de reiswereld, maar ook gewoon vakantiegangers uit alle delen van Nederland. Ik heb ze op de voet gevolgd en voor het gemak een samenvatting gemaakt van hun bevindingen. Lees en oordeel zelf.

- Op Schiphol lopen de meeste mensen continu met een mondkapje op, maar volgens de regels hoef je hem alleen te dragen bij check-in, tijdens security- en grensprocessen en bij het boarden. - Halflege vliegtuigen: rustige vluchten en lekker veel ruimte. Eten wordt niet uitgeserveerd tijdens de vlucht en als er maaltijden zijn inbegrepen op je vlucht, dan tref je ze aan op je stoel bij binnenkomst. - Supergoede hygiëne: alles wordt continu gedesinfecteerd (trapjes van zwembaden, vloeren, balies, vliegtuigstoelen), de kamers worden extra goed schoongemaakt, in hotelrestaurants worden bij iedere klantwissel het tafellaken verschoond en de stoelen ontsmet. - Hotels en appartementen hanteren een maximum percentage bezettingsgraad die ruim onder het maximum ligt, waardoor de accommodatie nooit vol zit en de 1,5 meter gegarandeerd kan worden. - Er geldt een maximum voor het aantal gasten dat tegelijk in het zwembad mag en de bedjes bij zwembad en strand staan op 1,5 meter. En dat kan ook, want de accommodaties zitten toch niet vol. - De stranden zijn open. - De meeste horecagelegenheden zijn open, zowel binnen als de terrassen. Er is weinig internationaal toerisme, dus je begeeft je veelal tussen de locals. - Niet alle accommodaties zijn al open, maar gedurende het seizoen worden dat er wel steeds meer. - Niet alle attracties en bezienswaardigheden zijn geopend. - In Spanje wordt vaak je temperatuur opgemeten. - Op Griekse luchthavens worden steekproefsgewijs coronatesten afgenomen. - De coronamaatregelen zijn vergelijkbaar met Nederland, met die uitzondering dat je in een aantal landen binnen (voornamelijk in de supermarkt) verplicht bent om een mondkapje te dragen. Het dragen van een mondkapje went bij velen snel. Buiten hoef je hem niet op, in het OV wel. - De mensen zitten te springen om klandizie, dus klantvriendelijkheid staat nu hoog in het vaandel. Ze doen graag een stapje extra voor je.

Op basis van bovenstaande bevindingen hebben Vincent en ik besloten om deze zomer wel naar het buitenland af te reizen. We vrezen het virus niet, we hebben de afgelopen maanden al genoeg thuis gezeten, we houden van zonzekere vakanties en deze unieke situatie van een rustige vakantie tussen de locals midden in het hoogseizoen zullen we waarschijnlijk nooit meer aantreffen. Maar ik respecteer ieders mening en begrijp het ook als je nu liever niet reist. Mijn advies: volg je gevoel. En als je toch besluit om te gaan, dan sta ik voor je klaar.

Deel dit:

Terug Naar Boven