Fuerteventura... het Hawai van Europa!

Sherien Hamdi Hassan on 02 August 2019

Deel dit:

De mooiste stranden van Europa... die vind je op Fuerteventura!

Ons 8 daagse reis ging naar deze mooie bestemming! Met ca. 4-5,5 uur (afhankelijk of er een tussenlanding wordt gemaakt) kom je aan op de luchthaven van Fuerteventura, wat mij zo opviel aan deze luchthaven is dat deze aan zee gelegen is! Een airport met zeezicht dus ;)

Het valt mij ook gelijk op hoe rustig het op de luchthaven is, geen grote massa met toeristen te vinden! En dat in het hoogseizoen! Voor de gehele week hadden we de autohuur en dat is echt ideaal. Je loopt zo de luchthaven uit en er tegenover vind je de verhuurders, wij hadden de premium type bijgeboekt waarbij ik van te voren thuis online al heb geregistreerd bij Hertz. Na aanmelding zaten we dus met 10 minuten in ons gloednieuwe Renault Clio, wij waren de eerste bestuurders!

We verbleven in het rustige zuiden nabij Jandia bij Playa de Esquinzo! Als je van rust en luxe houdt dan is dit de palace to be.. wil je meer drukte dan is een verblijf in het noorden geschikter! Maar wij wilden echt even de rust opzoeken.

Met circa 1 uur rijden kwamen we aan bij het luxe Tui Sensimar Royal Palms resort. Het Sensimar concept staat voor rust & romantiek, een adults only! En dat merk je ook gelijk bij aankomst, absoluut geen drukte en een fijne en rustige sfeer wat er hangt! Wij verbleven op basis van half pension, het eten was elke dag weer net even anders en van zeer goede kwaliteit. De badhanddoeken waren ook inclusief en kon je ter plaatse verwisselen, ook heel fijn! Bij het zwembad was het ook altijd rustig, geen gereserveerde bedjes maar altijd plek!

Het eiland zelf is prachtig en afwisselend, van ruig naar mooie duinlandschappen! Aangezien we de auto tot onze beschikking hadden, hebben we leuke uitstapjes gemaakt naar Betancuria, Corralejo en Jandia. Allemaal heel goed bereikbaar over goede onderhouden wegen. We hebben een mooie catamaran tocht gemaakt wat ook zeker een aanrader is!

Na een week hadden we lang nog niet alles gezien en we zijn zeker van plan om terug te komen!

Zoek je een rustig en afwisselend eiland dan zou ik Fuerteventura zeker aanraden! Maar hou rekening mee dat het altijd waait op het eiland dus neem altijd een jasje of vestje mee, een warm setje is vooral fijn voor in de avond.

Wil je persoonlijk reisadvies? Dan hoor ik het graag!

Zonnige groet,

Sherien Travel Counsellor

Deel dit:

Terug Naar Boven