Oman...beauty has an address!

Sherien Hamdi Hassan on 10 June 2019

Deel dit:

Begin juni stond een mooie trip naar Oman gepland. En niet zomaar een trip, maar de toppersreis van Travel Counsellors van 2019!! Eerder dit jaar in maart tijdens de jaarlijkse conferentie van Travel Counsellors, had ik een plekje gewonnen op deze prachtige reis. Ik werd namelijk genomineerd tot beste nieuwkomer van 2018/2019, de award heb ik helaas niet gewonnen maar ik mocht wel mee met de toppersreis wat voor mij een grote verrassing was!

Maandag 10 juni was het zover! Samen met een groepje mede Travel Counsellors, Fred van Eijk en Milka van Dam van Travel Counsellors, vertegenwoordigster van KLM en vertegenwoordigster van het Omaanse verkeersbureau het avontuur aan. Ons reis begon met een vlucht van KLM naar Muscat (deze vlucht gaat rechtstreeks met een tussenstop op Damman), ik vond de vlucht ondanks de 8-9 uur vluchttijd best snel gaan! Eenmaal aangekomen op Muscat, konden we na het laten zien van ons visum doorlopen om onze bagage op te halen. Die avond kwamen we laat aan bij ons hotel waar we heerlijk de eerste nacht mochten verblijven! Wat mij gelijk opviel was de warme deken aan lucht wat je tegemoet komt zodra je naar buiten loopt en de airco ruimtes verlaat en dat was alleen al in de avond! Overdag liep het op tot 47 graden, in de bergen was het gelukkig wat koeler. Daar was het maar 35 graden ;)

In de ochtend vertrokken we alweer naar onze volgende bestemming: de bergen van Jebel Akhdar maar we gingen er eerst doorheenrijden met een 4WD. Een hele route hebben we afgelegd a la jeepsafari, met een heerlijke picknick lunch om uiteindelijk bij het luxe hotel Alila Jebel Akhdar aan te komen! Hoog in de bergen gelegen met prachtige uitzichten. Je kan er van alles ondernemen bij en rondom het hotel. Ik vond dit hotel het mooiste hotel van de reis en met name vanwege de locatie en de rust! Vroeg in de ochtend meedoen met sunrise Yoga, een kookworkshop volgen en heerlijk bijkomen aan de infinity pool!! Hier mochten we 2 nachten verblijven, onze volgende stop stond gepland bij de Turtle beach.

Na een hele reisdag kwamen we aan bij Rass Al Jinz Turtle Reserve, we verbleven hier 1 nacht maar wat een belevenis weer! We kwamen in de avond aan, in het donker gingen we die avond met een gids op zoek naar de schilpadden die op het strand aankomen om hun eieren te leggen. We hebben zeker een stuk of 3 schilpadden gezien en ook kleine schilpadjes die net uit hun eieren waren gekomen die hun weg naar de zee probeerden te vinden. Het was een hele bijzondere ervaring.. Er was ook een mogelijkheid om met de vroege ochtendtoer weer mee te gaan om de schilpadden met zonsopgang te zien en dat is zeker een aanrader! Het is wel om 5.00 uur in de ochtend maar absoluut de moeite waard.

Diezelfde ochtend vervolgden we onze reis weer langzaam terug naar Muscat. Onderweg hadden we de lunch op wel een hele mooie locatie, namelijk Fins Beach. Dit is het mooiste strand van Muscat en super rustig! Daar hadden ze een geweldige locatie speciaal voor ons opgezet aan het strand.. even ontspannen en lekker eten. Aan het einde van de middag kwamen we aan bij het luxe hotel in Muscat “The Chedi”, we werden verrast met elk een eigen suite!! Waar we heerlijk konden bijkomen voordat we de volgende dag weer terug gingen vliegen naar Nederland. In Muscat hebben we nog de lokale Souq bezocht, The Grand Mosque en het Opera House. Oman is een pareltje, een absoluut veilig land. Oman staat op nummer 4 van de meest veilige landen! Wil je dus een keer een bestemming anders dan anders, visit Oman!!

Reislustige groet,

Sherien Hamdi Hassan Travel Counsellor

Deel dit:

Terug Naar Boven