Canada per trein

Suzanne Boekee on 01 May 2014

Deel dit:

In 10 dagen tijd ben ik per trein van Winnipeg naar Jasper (in de Rockies) gereisd, met de auto door de Rockies gereden en vervolgens van Banff naar Vancouver met de Rocky Mountaineer.

In Winnipeg beginnen we aan de 21 uur durende treinreis met ‘The Canadian’ naar Jasper. We slapen aan boord, in een ‘Double Bedroom’ met eigen toilet en douche. Bij vertrek uit Winnipeg is het landschap uitgestrekt en plat, tot we de Rocky Mountains naderen en er ‘ineens’ een enorm gebergte oprijst. Wat een prachtig gezicht is dat!

Na aankomst in Jasper halen we de huurauto op en rijden naar ons hotel in de Rockies, waar we, als we de volgende morgen wakker worden, drie ‘elks’ met jongen onder ons balkon zien lopen.Een bijzonder begin van de dag!

We vertrekken richting Banff, een afstand van 250 km, dwars door de Rockies, over Highway 93, oftewel de Icefields Parkway. Onderweg maken we een stop bij de Athabasca Falls, een enorme waterval, waar het water met veel geweld naar beneden komt, schitterend. Verderop maken we een korte stop bij de beroemde Athabasca Glacier. Bij Lake Louise maken we een wandeling langs het meer en gaan dan over de provinciale weg naar Banff. Dit is leuker dan de snelweg, er is veel groen en de kans om beren te zien is groter.

De dag erna picknicken we bij Lake Johnston en maken we met de auto een mooie tocht in de omgeving met als doel: beren spotten. Binnen een kwartier zien we de eerste beren al: een moeder met 2 jongen. Daarna zien we nog een zwarte en een jonge grizzly-beer. Wat super om ze zo in het wild te kunnen zien rondlopen!

De dag erna worden we ’s ochtends vroeg naar het station gebracht, waar de Rocky Mountaineer klaar staat. In 2 dagen reizen we van Banff via Kamloops (waar we overnachten) naar Vancouver. De eerste treindag reizen we ‘Red Leaf’, waarbij de maaltijden en de opstelling van de stoelen te vergelijken zijn met die in het vliegtuig. In iedere rijtuig is een host die gedurende de hele reis veel vertelt over de omgeving en hij/zij speurt mee om wildlife te spotten. Aan het eind van de middag komen we aan in Kamloops, waar we een show bijwonen.

De 2e dag van onze prachtige treinreis, zitten we in Gold Leaf. De stoelen zijn er breder en er is (nog) meer beenruimte. De zitplaatsen zijn boven en er is een glazen dak, zodat je rondom een prachtige uitzicht hebt. Zowel het ontbijt als de lunch gebruiken we in de ‘dining car’, waar we per maaltijd keuze hebben uit vijf opties.

Aan het eind van de middag komen we aan in Vancouver. Dit is een heerlijke, relaxte en groene stad; we bezoeken: - De Look-out Tower voor een prachtig uitzicht over de stad en omgeving - Gastown, het oude hart van de stad, vol met boutiques, restaurants en terrasjes. We zien hier ook de beroemde Steamclock en bezoeken het het Storeum. - Granville Island Public Market met talloze, kleurrijke stalletjes met groente, fruit, biologische producten enz - Robson Street: shop till you drop!

We lopen veel, maar maken ook gebruik van de trolleybus en de watertaxi. De afstanden vallen erg mee.

Helaas zit de reis er de volgende dag alweer op en vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Wat een prachtige reis was dit. Behalve dat het een reis was door de imposante natuur, waar we uitgebreid de Canadese ‘wildlife’ hebben gespot, luxe treinreizen hebben gemaakt en de sympathieke bevolking hebben ontmoet, was het ook op culinair gebied een ware ontdekkingsreis.

Wilt u ook ervaren hoe het is om door zo’n imposant land te reizen? Laat het me weten, ik stel heel graag voor u ook zo’n prachtige reis samen!

Deel dit:

Terug Naar Boven