Per Camper door imposant West-Canada

Suzanne Boekee on 15 June 2015

Deel dit:

Vanuit Vancouver varen we naar Vancouver Island en rijden naar Victoria, een sfeervol stadje met tal van bezienswaardigheden, oa: het Royal British Columbia Museum, Government Street, waar nog zeer authentieke winkels zijn gevestigd en Fan Tan Alley, gelegen in het hart van Canada’s oudste Chinatown. Een smal straatje, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan met een aantal kleine, gezellige winkeltjes. In Miniature World zijn allerlei settings piepklein nagebouwd, zoals Londen en diverse sprookjes, erg mooi gemaakt allemaal! De haven van Victoria is een belevenis op zich: het is er een komen en gaan van watervliegtuigjes, watertaxi’s, kano’s en passagiersschepen. Heerlijk om dat allemaal gade te slaan, terwijl wij lekker van het zonnetje genieten.

Onderweg naar Tofino maken we een stop bij Mac Millen Provincial Park, waar de laatste restanten zijn van het oerbos dat vroeger het hele eiland bedekte. Hier staan Douglassparren die tot 800 jaar oud en 75m. hoog zijn. Tijdens onze etappe naar Tofino spotten we de eerste beer langs de kant van de weg! In Tofino verblijven we op een prachtige camping, vlak aan het strand waar we genieten van een prachtige zonsondergang.

De volgende ochtend maken we per zodiac eerst een ‘bearwatching’ tour. We zien in totaal drie beren, op korte afstand van onze boot. De volgende trip is een ‘whalewatch tour’. We zien veel walvissen, zelfs op maar 10m afstand! We varen nog langs een rots in zee, die vol ligt met zeeleeuwen en we zien ook nog een zee-otter. Wat een super dag is dit!

Vanuit Sayward maken we (nog) een whalewatchtour maken. Als snel na vertrek zien we zeeleeuwen en zeehonden en na een tijdje orka’s, zo’n 8 bij elkaar. Wat super, super gaaf is dit!!! Met een hydrofoon horen we de geluiden die ze maken om met elkaar te communiceren. Zo bijzonder! Verder zien we nog dolfijnen en Amerikaanse zeearenden.

Weer terug op het vasteland rijden we tot Brandywine Falls. We maken een mooie wandeling naar de waterval, die vlakbij onze camping ligt. Na een kort bezoek aan Whistler, een leuke plaats waar in 2010 de Olympische Winterspelen deels zijn gehouden en waar tal van sportieve mogelijkheden zijn, rijden we via een prachtige weg met haarspeldbochten naar Wells Gray National Park. In dit park verblijven we op een eenvoudige camping, zonder elektriciteit en water. We maken een prachtige wandeling naar de Dawson Falls door de schitterende natuur. ’s Avonds roosteren we marshmellows boven ons kampvuurtje.

Ons volgende doel is Helmcken Falls, ook weer een prachtig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Op doorreis naar Jasper passeren we een tijdgrens: onze horloges moeten een uur vooruit worden gezet. Onderweg zien we wederom beren. Het is september en dat is het seizoen van de burlende ‘elks’. ’s Avonds horen we in onze camper hoe hard ze burlen! Bij het verlaten van de camping de volgende morgen staat er een enorme bull-elk met imposant gewei burlend bij de uitgang. Gaaf!!! Dit wilden we heel graag zien en we worden op onze wenken bediend!

Via Jasper rijden we via een prachtige weg naar Maligne Lake. Bij Moraine Lake maken we een wandelingetje naar boven voor een prachtig uitzicht. Het meer is zo blauw! Vervolgens rijden we door naar Lake Louise, lopen we helemaal langs het meer en doen een stukje van de trail naar de Plain of Six Glaciers. We rijden via Yoho NP, Glacier NP en Mount Revelstoke NP naar Revelstoke voor een overnachting. Vervolgens rijden we naar Summerland, waar het landschap heuvelachtig is. Er zijn veel wijnvelden en het is er heerlijk zonnig. In Summerland maken we met een stoomtreintje een ritje en genieten onderweg van de prachtige uitzichten. Via Harrison Hot Springs (bekend om zijn thermale baden) rijden we terug naar Vancouver. Helaas is het alweer tijd om de camper in te leveren.

We verblijven nog 3 dagen in Vancouver, een prachtige stad aan het water. We bezoeken deze dagen Gastown, Chinatown, the Waterfront, Food Market en we huren fietsen. Daarmee gaan we naar Stanley Park naar het aquarium met oa. Belugawhales. Tijdens een harbour cruise zien we zeehonden en in Robson Street is het motto: shop till you drop! Ook gaan we met de watertaxi naar Granville Island met zijn grote ‘public market’. Erg leuk om hier een broodje te kopen en dat buiten op te eten, met zicht op het water. Het Science Museum, een interactief museum staat ook op ons programma.

We dineren in een restaurant in Yaletown als smaakvolle afsluiting van een fantastische vakantie in West-Canada. Wat een prachtige reis hebben we gemaakt door een afwisselend landschap, waar we veel verschillende dieren van dichtbij hebben kunnen aanschouwen en waar we genoten hebben van de gastvrijheid van de vriendelijke Canadese bevolking.

Wilt u ook naar dit gedeelte van Canada? Laat het me weten, zodat ik met mijn ervaring in dit gebied de ideale reis voor u kan samenstellen!

Deel dit:

Terug Naar Boven