Een paar dagen op stap naar ’s Hertogenbosch

Tenny Jonkers-Weijnen on 07 September 2019

Deel dit:

Met 4 sportvriendinnen ga ik dit weekend naar Den Bosch. We vertrekken zaterdag al op tijd, zodat we in Den Bosch van onze eerste kop koffie, uiteraard met Bosche Bol, kunnen genieten. Binnen 1,5 uur zijn we er al en checken al vroeg bij het Best Western Hotel in. We zijn zo vroeg, dat onze kamers nog niet beschikbaar zijn. Het Best Western Hotel is een echte aanrader!! Het ligt zo goed als aan het plein van de Sint Janskathedraal, dus hartje Den Bosch. Daarbij hebben zij ook een inpandige garage. Kost je € 15,- per dag. Echt ideaal.

En genieten van die Bosche Bol doen we. Het is prachtig weer en we gaan in 2 groepjes de stad in. Twee vriendinnen willen graag winkelen en kleding kopen en dat kan heel goed in Den Bosch. Ik ga samen met de twee anderen naar het Jheronimus Bosch Art Center. We bezoeken de voormalige kerk die volledig in het teken van de middeleeuwse schilder staat. Het hangt vol met fabelachtige wezens en replica’s van de werken van Bosch. Zeer indrukwekkend. Maar wat mij het meest intrigeert is het Astronomisch kunstuurwerk, waarbij wij dan ook nog een hele uitleg over de werking en betekenis krijgen. Met de lift gaan we naar het hoogste punt en hebben van daaruit een schitterend uitzicht over de hele stad.

We lunchen met zijn drieën heerlijk op een terrasje. Dan slenteren we wat door de stad, over de markt, langs het VVV-kantoor, het oudste bakstenen huis van Nederland en bezoeken de Sint-Jan. Daar mijn vader geboren en getogen Bosschenaar was, steek ik ter nagedachtenis een kaarsje voor hem aan. Het beeld van Maria staat opgesteld in de Mariakapel te midden van een zee van bloemen en lichtjes. Indrukwekkend.

We treffen elkaar weer en gaan in bar ’t Pumpke, op het plein van de Sint-Jan, een borrel drinken. Mijn vader heeft boven ’t Pumpke gewoond, dus voor mij een bijzondere plek. We gaan gelijk door naar het door ons besproken restaurant Onesta, een goede Italiaan in de Korte Putstraat. Dit is een straat vol gezellige restaurantjes met veel tafeltjes buiten. Ook dit is een aanrader. En na lang natafelen en veel bijkletsen, lopen we weer naar ons hotel, een straat verderop.

De volgende ochtend genieten we van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet en checken uit. We mogen de auto de hele dag in de garage laten staan. We lopen een kleine 10 minuten naar de Molenstraat, waar we op een open boot stappen voor een tocht over de Binnendieze. De gids vertelt amusant de leuke wetenswaardigheden en is goed in het uitleggen waar veel woorden vandaan komen. We boffen met het weer, want het zonnetjes schijnt volop.

Op dat moment word ik gebeld door een klant, wiens vlucht wegens mechanische storing niet naar de USA vertrekt. Zij krijgen een alternatieve vlucht een dag later aangeboden, maar dat is niet echt ideaal, want zij hebben een conventie en dreigen dus een dag te gaan missen. Gelukkig heb ik haar dossier mee en kan ik actie ondernemen. Ik vind een beter alternatief en de klant is blij.

Na een paar uur sluit ik weer aan bij mijn vriendinnen en gaan we gezamenlijk lunchen bij café Nul73 in de Torenstraat. We strijken neer op het gezellige mini terrasje achter het pand en krijgen een heerlijke lunch. Een prima afsluiter.

We halen de auto op en vertrekken weer richting Leiderdorp. Twee dagen Den Bosch en je waant je op mini-vakantie.

Wil je ook een paar dagen in Nederland op stap? Laat het mij weten, dan regel ik iets moois!

Deel dit:

Terug Naar Boven