Ervaar het prachtige Zuid-Afrika

Tenny Jonkers-Weijnen on 24 September 2019

Deel dit:

Zuid-Afrika is een groot land en heel erg divers. Ik ga met collega’s van Travel Counsellors zes dagen naar Zuid-Afrika: drie dagen naar Kwazulu-Natal, een provincie dat in het noordoosten van het land ligt. En drie dagen naar Kaapstad, dat juist aan de zuidwest kant ligt. We vliegen met een overstap in Rome naar Johannesburg en daarna met een binnenlandse vlucht naar Durban. Tussen Zuid-Afrika en Nederland is er geen tijdsverschil.

Aangekomen in Durban rijden we in 3 uur naar St. Lucia en overnachten in Elephant Lake Hotel, een middenklasse hotel dat lekker centraal ligt. St. Lucia is een gezellige, toeristische plaats.

We maken de komende 2 dagen kennis met de excursiemogelijkheden in de omgeving. Zo bezoeken wij Veyane Cultural Village. Een Zulu dorpje, waar wij uitleg krijgen en zien hoe de tradities en gebruiken in een Zulu gemeenschap zijn. In de middag maken we een 2 uur durende bootexcursie over de rivier bij St. Lucia en zien veel nijlpaarden, krokodillen en mooie bijzondere vogels, zoals een zeearend.

De volgende dag rijden we in 2 uur naar Mkuze, dat iets noordelijker en meer het binnenland in ligt. We overnachten in het stijlvolle en relaxt gelegen Hotel Ghost Mountain Inn. Ook hier maken we een boottocht, nu over Lake Jozini. We zien behalve de nijlpaarden en krokodillen ook veel landdieren, zoals giraffen, buffels en antilopen.

Deze dagen maken we drie verschillende safari’s. • Een nachtsafari in St. Lucia iSimangaliso Park. Je rijdt in een open jeep met grote schijnwerpers en je bent op zoek naar lichtjes, de ogen, in het donker. Wij zien diverse soorten antilopen, nijlpaarden, bosvarkens, buffels, gnoes en zebra’s. • Een safari in Mayoni Private Game Reserve, vlakbij Mkuze. Omdat het een ‘private game reserve’ is, rijdt de ranger behalve over de paden ook door de bush om zo dichter bij het wild te kunnen komen. Onze ranger woont op het park en weet enorm veel. Wij zien ook veel wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, heel veel gnoes en antilopen, apen, knobbel zwijnen en prachtige vogels. • Een safari in Umkhuze Game Reserve, niet ver van Mkuze. Dit is een National Park van de Overheid. Je mag dan alleen over de paden rijden, ook met je eigen (huur)auto. Kortgeleden is daar een grote brand was geweest en daarom zien we helaas niet zo veel dieren. We vliegen naar Kaapstad, een vlucht van 2 uur. Met een busje en gids rijden wij door Kaapstad. Wat een verschil met onze vorige omgeving van de parken! We bezoeken Waterfront, een groot winkelcentrum met een reuzenrad en restaurantjes gelegen aan de haven. Het is een internationaal, toeristische plek. In Bo Kaap lopen we langs de gekleurde huisjes. We verblijven in hotel Southern Sun Cape. Wij krijgen een kamer op de 23e verdieping met uitzicht op de Tafelberg. Hoe geweldig is dat?

Uiteraard maken we de ‘Peninsula tour’, een must als je in Kaapstad logeert. Onderweg heb je uitzicht over de prachtige baaien. Bij Cape Point gaan wij met een trammetje naar boven en lopen het laatste stuk over de ongelijke treden. Van daarboven zie je door het kleurverschil van het water dat 2 oceanen bij elkaar komen. De koude, wildere Atlantische Oceaan en de warmere, rustige Indische Oceaan. Natuurlijk bezoeken wij ook Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach, waar veel pinguïns nestelen en hun kleintjes grootbrengen. Het is toeristisch, je loopt via een vlonder langs het strand en je moet ervoor betalen. Maar het is toch zeker de moeite waard. Eind van de middag hebben wij het geluk dat het weer opklaart en gaan wij de Tafelberg op. Met een kabelbaan gaan wij naar boven. Het is daar groter dan ik me had voorgesteld. Je hebt een schitterend uitzicht over de stad, de ‘12 apostelen’ (bergpieken) en de Atlantische Oceaan, waar je ook Robben Island ziet liggen.

Voordat wij de vlucht weer terug naar Nederland nemen, brengen wij een bezoek aan het wijnhuis Simonsig in Stellenbosch. Wij krijgen een proeverij, dat zeer goed in smaak valt bij de lunch. Stellenbosch is een leuk, oud historisch, Nederlands plaatsje. Ik zou het leuk gevonden hebben om i.p.v. in Kaapstad ook hier een nacht te verblijven. Het heeft leuke restaurantjes en terrasjes en een heerlijke relaxte sfeer.

Deze reis is een mooie kennismaking met het prachtige Zuid-Afrika. Er is nog zoveel meer te zien, dat ik zeker nog een keer terugga.

Wil je ook naar Zuid-Afrika? Laat het mij weten, dan regel ik iets moois!

Deel dit:

Terug Naar Boven