Ontdek veelzijdig Jamaica

Tenny Jonkers-Weijnen on 10 May 2019

Deel dit:

Ontdek veelzijdig Jamaica

Jamaica is voornamelijk bekend om zijn prachtige zandstranden en idyllische baaien. Maar het is juist zo leuk om veel meer van het land te zien!

Ik ben met collega’s van Travel Counsellors een week op Jamaica om meer te weten te komen. We vliegen met TUI fly in ongeveer 12 uur naar Montego Bay. Op de heenreis maken we een korte tussenstop op de Dominicaanse Republiek. De terugreis is rechtstreeks. Het is in Jamaica 7 uur vroeger dan in Nederland en de temperatuur is ’s avonds laat nog 26C.

De eerste dagen bekijken we diverse hotels aan de noordwest en west kust. Onder andere schitterende hotels op All-Inclusive basis in Negril, bekend om zijn “Seven Mile Beach”. Maar ook zijn er diverse boutique hotelletjes aan het strand. Het is hier heel relaxt en fijn vertoeven!!

Een catamaran cruise experience is een geweldige ervaring. Je vaart met een catamaran over het blauwe water, langs de kust en je krijgt voldoende mogelijkheid om te snorkelen. Flippers en snorkels zijn aanwezig. Wij sluiten de dag af met een heerlijk drankje en livemuziek bij Ricks Café en kijken naar de rots springers.

Iets verder naar het zuiden is de Black River. Hier doen wij een bootexcursie over de rivier door de mangrovebossen. Onderweg komen we krokodillen en veel broedende vogels tegen. Zoals de naam al zegt, is het water inderdaad zwart. En we blijven vandaag op het water, we varen naar de Pelikan bar. Een hutje, bar, gebouwd op een zandbank met rondom water. Zo echt Jamaicaans, relaxt met heerlijke reggae muziek.

We rijden door het binnenland weer naar Montego Bay om onze reis te vervolgen naar Ocho Rios. Dit plaatsje ligt aan de noordoost kust. Bij Martha Brae loopt een rivier, soms wat harder stromend, maar verder rustig. We zitten met 2 personen op een stoeltje op een vlot. Een man stuurt dit vlot met behulp van een lange paal. Zo varen we heerlijk ontspannen en door de prachtige natuur naar het eindpunt. De tocht duurt 1,5 tot 2 uur. Ocho Rios is een perfecte uitvalsbasis voor diverse excursies.

We vervolgen onze reis nog verder naar het oosten. De omgeving wordt steeds groener en je komt steeds dichter bij de Blue Mountains. Accommodaties hebben een bijzonder karakter, veelal gebouwd in villastijl en omgeven door tropische tuinen. Kanopi Lodge is zo’n resort. Via vele trappen kun je naar beneden lopen en kom je bij de Blue Lagoon uit. Hier zijn de films Cocktail van Tom Cruise en de Blue Lagoon opgenomen. En wil je dan toch even weer bijkomen aan het strand? Dan is Frenchman’s Cove een schitterend “bounty” strand, waar je ook kunt douchen, eten en drinken.

Port Antonio, het meest oostelijk gelegen plaatsje, dat wij bezoeken, is gezellig. Er is een leuke overdekte markt met kruiden, vis, groente, fruit, maar ook souvenirtjes.

Onderweg terug naar Montego Bay maken we een stop in Dunn’s River Falls, een toeristische attractie, waar het soms erg druk kan zijn. Je kunt met een begeleider de watervallen omhooglopen. Een geweldige belevenis, maar je moet wel goed ter been zijn.

En voordat we weer terugvliegen naar Nederland hebben we nog een leuke afsluiter: we gaan naar Misty Mountains. Met een stoeltjeslift komen we boven aan om daarna in een bobslee (over een rails) in een sneltreinvaart naar beneden te rijden. Het is een korte, maar gave rit.

Wij hebben deze reis in 8 dagen gedaan, waarbij wij veel hotels hebben bezocht. Maar Jamaica leent zich heel erg goed om een rondreis met bijvoorbeeld een huurauto in 2 weken te doen. Er is zoveel meer te zien dan alleen zee en strand.

Wil je ook naar Jamaica? Laat het mij weten, dan regel ik iets moois!

Deel dit:

Terug Naar Boven