Recept Kaiserschmarrn

Tenny Jonkers-Weijnen on 29 October 2020

Deel dit:

Bij de video's tref je de kookvlog aan van het recept Kaiserschmarrn.

Hieronder staat het recept, zodat je het ook thuis kunt maken. Reis in gedachten mee naar Wenen.

Recept Weense Kaiserschmarrn

Wat heb je nodig (2 personen):

? 4 eieren ? 4 eetlepels suiker ? snufje zout ? 400 ml melk ? 150 gram bloem (glutenvrije bloem?) ? Boter ? (desgewenst) 50 gram rozijnen ? (desgewenst) appelcompote ? Poedersuiker

Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers los met 4 eetlepels suiker en een snufje zout en klop hier eerst de melk en dan beetje bij beetje de bloem door. Voeg als je rozijnen wilt gebruiken nu ook de rozijnen toe. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor. Smelt een eetlepel boter in een grote koekenpan. Schep ca. de helft van het beslag erin (een laag van ongeveer 1 cm dik).

Als de onderkant gaar is en de bovenkant nog niet helemaal gestold is verdeel je met een spatel de pannenkoek in vieren en draai je de kwart pannenkoeken om. Het maakt niet uit als dat wat slordig gebeurt. Bak nog even aan en snijd dan de pannenkoek met twee spatels in grove stukken. Bak nog even rondom aan. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie en bak op dezelfde wijze de andere helft.

Verdeel over twee borden, bestrooi met poedersuiker en serveer met appelcompote.

Deel dit:

Terug Naar Boven