Recept broodje Kopenhagen

Tenny Jonkers-Weijnen on 06 November 2020

Deel dit:

Bij 'My videos' tref je de kookvlog aan van het recept Broodje Kopenhagen.

Hieronder staat het recept, zodat je het ook thuis kunt maken. Reis in gedachten mee naar Kopenhagen.

Ingrediënten (4 pers.): 2 uien 2 sneetjes lichtbruin roggebrood 15-30 g. boter 2 tl. ansjovispasta 4 el fijngehakte dille 2 gemarineerde haringen 2 tomaten 1 kopje fijngehakte, zoetzure augurken ½ kopje mayonaise 1 klein tl. suiker

Bereiding: De uien schoonmaken, in dunne plakjes snijden, met kokend water overgieten en vervolgens afkoelen. De sneetjes roggebrood doormidden snijden, vervolgens met boter en ansjovis bestrijken en met 2 el dille bestrooien. De haringen halveren en op de 4 sneetjes roggebrood leggen. De tomaten in dikke plakken snijden. De zoetzure augurk grof hakken en met mayonaise, een schepje suiker en de rest van het dillehaksel mengen. De uienringen tezamen met de tomaat op de haring rangschikken en tenslotte op elke sneetje een gulle lepel van het mayonaise mengsel doen.

Deel dit:

Terug Naar Boven