Spontaan een paar dagen naar Parijs

Tenny Jonkers-Weijnen on 15 October 2018

Deel dit:

Donderdag bedachten we dat het leuk zou zijn om een weekend naar Parijs te gaan. Ik heb een leuk 2 sterren boutique hotel gereserveerd, dat in het 9e arrondissement en niet ver van de Sacré-Coeur ligt. De weersvoorspelling was, ondanks dat het al half oktober was, grandioos. Snel de weekendtas ingepakt en wat versnaperingen voor onderweg gekocht.

Vrijdagochtend, na de spits, zijn we met de auto naar Parijs gereden. Het was zeer rustig op de weg en binnen 5 uur waren we op de plaats van bestemming. Ingecheckt in het hotel en de auto geparkeerd in een parkeergarage vlakbij. We hadden nog een paar uur om heerlijk door de buurt te slenteren, waar veel terrasjes, restaurantjes en wat winkeltjes zijn. Bij de Place de la Republique genoten van de kunsten van de jongelui met hun skateboards. Erg gezellig en iedereen is en alles gebeurt op straat. Natuurlijk hebben we ook buiten op een terrasje gedineerd. Nou ja terrasje, eigenlijk zetten ze een paar tafeltjes en stoeltjes op de stoep. Dus de auto’s, brommers, elektrische steppen en mensen lopen en racen langs je tafel. Maar het heeft gewoon iets, dit is zo Parijs! Een paar straten verderop was de Moulin Rouge, dus daar zijn we ’s avonds langs gelopen. Wat leeft deze stad.

De volgende ochtend hebben we eerst een bezoek gebracht aan een kleine galerie van Pascal Vanhoecke met kunstwerken, die gemaakt zijn van vergankelijke materialen (o.a. van lood, spijkers, verbrand hout). Schitterende kunstwerken! Daarna was het tijd om de stad verder te verkennen. Vanaf het hotel zijn we naar de wijk Le Marais gelopen, wat in 3e en 4e arrondissement ligt. Een aardige wandeling, maar je zintuigen staan op scherp en het is genieten. Vooral als je zo af en toe een terrasje pakt voor een kopje koffie en de mensen bewondert, die voorbijlopen. In deze wijk zijn veel winkeltjes, terrasjes, eetgelegenheden en statige gebouwen. Hier werd vroeger veel handelgedreven. Ik vind het één van de leukste wijken van Parijs. Aan het eind van de dag kwamen we in een straat, waar alleen maar Japanse eetgelegenheden gevestigd waren. We hebben uiteindelijk genoten bij Shabu Sha van een heerlijk chinees fondue. We konden hier van een “lopende band” een schaaltje met vis, vlees, groente of mie nemen en in de fondue garen. Heerlijk was dit en leuk om te doen. Zeker een aanrader. We hebben een taxi genomen om weer terug naar het hotel te gaan, wat eigenlijk goed betaalbaar was. Maar eenmaal weer terug in de gezellige avonddrukte van de straat, waar ons hotel ligt, hebben we eerst een afzakkertje genomen.

De volgende ochtend zijn we na een prima ontbijt naar huis gereden. Het was nog rustig in de stad (zondagochtend) en we waren dan ook zo weer op de snelweg. Viereneenhalf uur later waren we weer thuis, dus ook dit ging erg voorspoedig.

Wat een heerlijke paar dagen waren dit!! En Parijs is zo makkelijk te bereiken en eigenlijk zo dichtbij. Dit zou je gewoon vaker moeten doen. Want je bent er even helemaal uit.

Wilt u ook naar Parijs of naar een andere stad? Laat het mij weten, dan regel ik iets moois!

Deel dit:

Terug Naar Boven