(Bounty) eilandhoppen in de Filipijnen met kinderen

Tessa Korenhoff-Sciarone on 04 May 2018

Deel dit:

(Bounty) eilandhoppen in de Filipijnen met kinderen.

Als exotische winterzonbestemming kiezen we dit jaar voor de Filipijnen. Omdat we met twee kleine kindjes (2 en 4 jaar) reizen moet de bestemming wel relatief eenvoudig en veilig aan te reizen zijn. We zien de eilanden Cebu, Bohol en Boracay, en hoofdstad Manila, in iets meer dan twee weken tijd. Het zijn drie totaal verschillende eilanden, maar steeds weer die onwijs lieve mensen, bounty stranden, goede accommodaties en het kindvriendelijke eten. Dit smaakt naar meer, we komen hier zeker terug!

Met een overstap op Hong Kong komen we aan in Cebu. Slechts 20 minuten verder op het schiereiland Cebu-Mactan bevindt zich het resort waar we de eerste 3 nachten doorbrengen om te acclimatiseren. We hebben een hutje op het strand, er zijn heerlijke zwembaden en enkele restaurants. Meer hebben we niet nodig. De vakantie kan beginnen! In het resort zijn veel Aziaten op vakantie. Heel fascinerend om te zien hoe zij met kleren aan zwemmen. Behalve relaxen doen we deze eerste dagen helemaal niets. De kindjes doen hun middagdutje in de hangmat tussen palmbomen op het privé strand, wat een fijne start is dit van een prachtige rondreis.

Na een paar dagen worden we door de reisleider opgehaald en naar de haven in Cebu gebracht. Hier moeten we de boot naar Bohol hebben. In de terminal is het chaotisch druk, maar de goede reisleider handelt de administratie af en leidt ons naar een rustig plekje. Binnen 1,5 uur zijn we vervolgens op Bohol. Het resort wat we daar hebben behoort tot de mooiste van Azië. Boven een klif kijken we uit over het gezellige Alona Beach, waar het leven is zoals je het op een tropisch eiland voorstelt; kleine winkeltjes en restaurants in de schaduw van palmbomen. Je eet er verse vis met de voeten in het zand. Wit zand, azuurblauwe zee met vissersbootjes, krabbetjes op het strand, prachtige zonsondergangen. We love it! We vieren hier oud&nieuw en de voorbereidingen zijn de laatste 2 dagen van het jaar druk. Als het dan zover is, hebben wij natuurlijk het beste uitzicht hoog op de klif bij ons hotel. Het is dat we met kindjes zijn, want anders hadden we hier flink kunnen feesten. Het ziet er heel tof uit; de dansende menigte maar ook het waanzinnig mooie vuurwerk.

Met verschillende zwembaden, inclusief infinity pool, een speeltuin en kidsclub vermaken we ons goed op het resort. Maar we willen ook altijd wat zien. De grote toeristenpleisters van Bohol zijn het spookdiertje, de tarsier, en de Chocolate Hills. In een afgezet stuk jungle, met begeleiding, treffen we inderdaad enkele tarsiers. Dit spookdiertje is zo groot als je hand en heeft buitensporig grote ogen, wat hem erg schattig maakt. De Chocolate Hills zijn het resultaat van de verwering van kalsteen en erosie. Wat een bijzonder aanzicht als zich in de vlakke omgeving ineens ‘bruine’ (gras)heuvels opdoen. Het zijn er zo’n 1200 en de meesten zijn 30 tot 50 meter hoog. Op een mooi uitzichtpunt lopen we een tijdje rond en genieten we van het bijzondere landschap.

Na 5 fantastische dagen maken we ons op voor de reis naar Boracay. De stranden van dit eiland hebben veelvuldig de prijs van mooiste ter wereld gewonnen. Dit moeten we zien, ondanks dat er wordt gewaarschuwd voor de drukte in het hoogseizoen (kerstvakantie). Makkelijk reizen is het ook zeker niet. We zijn in totaal 12 uur onderweg van deur tot deur en zien alle vervoersmiddelen die je maar kan bedenken; taxi, boot, shuttlebus, vliegtuig, airportbus, speedboat, auto. Onze kleine wereldreizigers houden zich heel goed en dat maakt dat we zo’n reisdag toch wel interessant vinden.

Het strand in Boracay is inderdaad oogverblindend mooi. Het zand zo wit dat het pijn doet aan je ogen en de zee helderder dan waar dan ook. Maar, het is wennen! Drukte, harde muziek, entertainment en zelfs McDonalds, Starbucks en KFC aan het strand. Het is hier inderdaad mega toeristisch, maar na een dag zijn we alweer geacclimatiseerd en kunnen we ook hier heerlijk genieten. Ons hotel, aan het strand, heeft een fijn zwembad. Met de kindjes is het altijd onderhandelen want het liefst zwemmen zij de hele dag in het zwembad. We weten er steeds een halve dag zwembad en een halve dag strand van te maken. Naast de grote fastfood ketens vind je hier ook typisch Filipijnse restaurantjes. Dat is waar wij het liefste eten! Verse vis en voor de kindjes meestal rijst met iets van varkensvlees. De Filipijnse keuken is niet zo pittig als elders in Azië en er zijn niet veel groenten te krijgen. Dat wordt er niet verbouwd en is duur om te importeren. Heaven voor kleine kinderen dus.

We sluiten de vakantie af met twee dagen Manila. We zijn normaal gesproken weg van Aziatische steden, maar hier is het anders. We worden bekeken alsof ze nooit eerder toeristen hebben gezien, terwijl we door Rizal Park en Intramuros struinen. In Rizal Park liggen veel zwervers. Dit zou het gevolg zijn van de orkaan (Nina) die kort voor ons vertrek door het gebied woedde. Intramuros is de oudste wijk van Manila, waar binnen stadsmuren de restanten van de Spaanse kolonisatie nog zichtbaar zijn. Het is er rustig en stelt niet zoveel voor als we gehoopt hadden. De tweede dag maken we er een dagje Manila Ocean Park van. Prima.

We hebben weer een heerlijke vakantie gehad! De mensen waren boven verwachting aardig, zeker naar de kinderen toe. Leuk om de Filipijnen te kunnen afvinken, maar we zijn hier nog zeker niet klaar. De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden waarvan Palawan, met El Nido, het mooist schijnt te zijn. We hebben dit overgeslagen omdat het niet fijn reizen zou zijn met kleine kinderen. Maar na de 12 uur durende reis van Bohol naar Boracay te hebben overleefd, hebben we het gevoel de wereld aan te kunnen met onze kinderen. Yes!! We komen snel terug voor in ieder geval Palawan en ook Siargao.

Deel dit:

Terug Naar Boven