Cruisen met kinderen: Alle vooroordelen overboord!

Tessa Korenhoff-Sciarone on 26 November 2018

Deel dit:

In de winter zoeken wij altijd de zon op. We kiezen dit jaar voor een week Florida en een Caribische cruise in de kerstvakantie. We hebben al vaker, met veel plezier, gecruiset maar voor onze dochters van 3 en 5 jaar oud is dit de eerste keer. En zeker niet de laatste keer! Nadat we die eerste week in Florida vele cruises voorbij hebben zien komen, is het dan eindelijk zover. We gaan op een schip van Carnival: 3.000 passagiers en 1.200 man personeel van 70 verschillende nationaliteiten. De slogan van Carnival is ‘Fun for all, all for Fun’. En dat zullen we weten. Het begint met een Sail Away Party. Wat een feest, het hele dek swingt.

Onze buitenhut (= een hut met raam) is voor cruisebegrippen ruim, maar vergeleken met een hotelkamer klein. Er is gelukkig veel kastruimte en de meisjes slapen in een stapelbed, wat ze geweldig vinden. We hebben een hele vriendelijke steward die 2 keer per dag de kamer schoonmaakt en met handdoeken de gekste diercreaties maakt. Dat zijn natuurlijk bonuspunten.

Onze route is als volgt: dag op zee, Kaaiman Eilanden, Honduras, Belize, Cozumel (Mexico) en weer een dag op zee. De dagen op zee brengen we rond het zwembad door. “Handdoekje leggen bij het zwembad??'” Ja, er zijn mensen die al voor het ontbijt hun handdoek hebben neergelegd op de beste plaatsen, maar gelukkig is er plaats voor iedereen. Met glijbanen en bubbelbaden heb je geen kind aan de meiden. Ze vinden de kidsclub ook geweldig, waardoor wij tijd voor elkaar hebben, in het adults only gedeelte of het casino.

Op de bestemmingen komen we steeds ’s ochtends vroeg aan en vertrekken we weer laat in de middag, zodat je ruim de tijd hebt om wat leuks te doen. Het zijn allemaal strandbestemmingen, maar toch zo verschillend van elkaar. Zeker de natuur. Op de Kaaimaneilanden gaan we ook zwemmen met dolfijnen, een meisjesdroom die uitkomt!

Het eten aan boord is fantastisch! Er zijn veel restaurants, ook buffet, maar wij kiezen iedere ochtend en avond voor het ‘main’ restaurant. We hebben een vaste tafel, met 2 schatten van waiters uit Peru en de Filipijnen. Je krijgt 3-gangen en elke dag is de kaart weer een verrassing. Voor kinderen is er een aparte kaart, op de achterkant van een doeboek met dagelijks nieuwe krijtjes. Na het eten is het ook overal gezelligheid op het schip. De musicals zijn van het hoogste niveau.

Wij wisten het allang, maar nu helemaal… Alle vooroordelen over cruisen kunnen overboord! Een bejaarde zou doodongelukkig worden op zo’n cruise; Een cruisevakantie is relatief gezien niet duurder dan een vakantie op het vaste land: kinderen zijn nagenoeg gratis en al het eten is inclusief; ‘Cruisen is saai’, zeker niet! Juist de combinatie van fun op het schip en veel verschillende bestemmingen zien (zeker met kleine kinderen) is ideaal.

Vanuit een expert-view kan ik zeggen dat dit type cruise ideaal is met kinderen. Naast Carnival, zijn er meerdere cruiserederijen met gelijke concepten. Het draait om entertainment, maar dan wel van een zeer hoog niveau. Het kan soms een tikje groot en massaal zijn, maar de persoonlijke service maakt alles goed. Er zijn ook rederijen die zich focussen op oudere passagiers en/of een rustige atmosfeer. Ben je geïnteresseerd in cruisen? Ik adviseer je hierin graag!

Deel dit:

Terug Naar Boven