Porto Sani, Griekenland – Een heerlijke familievakantie ondergedompeld in luxe

Tessa Korenhoff-Sciarone on 16 October 2020

Deel dit:

Wat een waanzinnig resort! Of dorp eigenlijk, want met 5 Sani hotels, een eigen marina, verschillende stranden en maar liefst 24 restaurants heb je hier oneindig veel mogelijkheden. En alles van het beste niveau. Wij verbleven in Porto Sani, het meest centraal gelegen hotel met hele ruime, onlangs renoveerde kamers in bungalowstijl. Terwijl Nederland in een halve lockdown was, konden wij door 2 negatieve Covid-19 testen bij aankomst genieten met beperkte maatregelen. De hele ervaring was zo fijn, dat we de vakantie ter plaatse 3 dagen verlengde!

In de ochtend eet iedere Sani-gast in het eigen hotel. Dat is geen straf in Porto Sani, want alles wat je wenst staat op de kaart en eind oktober zorgen fijne heaters dat je gewoon buiten op het terras kan ontbijten. Een duik vroeg in de koude ochtend is ook prima, want alle zwembaden zijn tot zeker 30 graden verwarmd! Zo ook het uitgebreide splashpark voor de kleinsten. En als er niet wordt gezwommen, vermaken kinderen zich in de kidsclub of speeltuin en ouders doen mee met yoga, pilates, fitness of aquagym. Al is het lastig om die heerlijke ligstoelen bij het zwembad, met dikke matrassen en een geweldige service te verlaten. Het interessante dagprogramma ligt iedere dag opnieuw op de ontbijttafel.

Aan het begin van de middag ondernemen we activiteiten als klimmen en tokkelen in het Adventure Park, duiken, boogschieten en mountainbiken. Sani heeft een bijzonder natuurgebied waar ook van alles, bijvoorbeeld bird watching, wordt georganiseerd. Of als je meer van de omgeving wil zien, kan je je laten rondrijden door een chauffeur. Serieuze sporters kunnen deelnemen aan de Rafael Nadal Tennis Academy of Chelsea football school, er is voor ieder wat wils. Na actief te zijn geweest lopen we door de gezellige marina. Hier kiezen we één van de vele restaurants, met uitzicht op de mooiste jachten. Voor lunch kan je overal voor 3 uitgebreide gangen terecht. Einde middag brengen we vaak op het mooie strand door. Vanaf hier is de zonsondergang oogverblindend, zo met de Mount Olympus aan de horizon. En 1 keer per verblijf kan je kosteloos mee met een sunset cruise.

Na zonsondergang maken we ons klaar voor het diner. Bij Porto Sani verblijf je obv volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief) en heb je dus keuze uit 24 restaurants. Bij sommige restaurants is niet het volledige menu inbegrepen, maar dan krijg je wel korting op de kaart. Het eten is overal waanzinnig goed. De menu’s zijn door beroemde sterrenchefs samengesteld, en verschillende restaurants hebben awards gewonnen. Ieder restaurant heeft z’n eigen keuken en sfeer, en is toch ook voor kleine kinderen zeer geschikt. Overal heb je kindermenu's (zelfs babyvoeding op de kaart!) en in verschillende restaurants ook een kinderspeelhoek met oppas. Echt een feest om hier 3 keer per dag te mogen eten! Tijdens ons verblijf waren niet alle restaurants open, en ook verschillende activiteiten zoals avondshows en de beroemde white party op woensdag gingen niet door. Ongelooflijk dat dit resort dus nog zoveel meer te bieden heeft.

Wat mij het meest aanspreekt is dat je hier, ondanks de vele activiteiten, geen resortgevoel hebt. Het is echt een dorp, en dan één waar alles klopt. Ieder perkje is perfect onderhouden en de styling is werkelijk overal fantastisch. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier een topvakantie zal beleven. Wij gaan volgend jaar weer, of we proberen 1 van de zusterhotels: de Ikos-keten, waar dezelfde kwaliteit en service beloofd wordt…

Deel dit:

Terug Naar Boven