Bijzonder Bali

Vivianne Bongers - Duchateau on 08 April 2011

Deel dit:

Al jaren stond het Indonesische eiland Bali hoog op mijn lijstje en nu was het eindelijk zover. In april 2011 reisden mijn man, zoontje en ik af naar het bijzondere Bali. De lange maar prettige vlucht met Malaysia Airlines viel reuze mee, zelfs ons zoontje Tim van 2,5 jaar heeft zich goed vermaakt!

Na aankomst brengt de chauffeur ons naar onze eerste accommodatie in Ubud. Na een opfrissende duik in het zwembad, dineren we in ons hotel en gaan dan vroeg onder de wol. We slapen het klokje rond en trekken er na een heerlijk en uitgebreid ontbijt meteen op uit. Het kunstenaarsdorpje Ubud heeft een gezellige sfeer met een leuk centrum waar je op het gemakje kunt rondwandelen, een bezoekje kunt brengen aan een van de vele tempels, artgalleries of heerlijk kunt eten bij een van de vele ´warungs´. Natuurlijk brengen we een bezoekje aan Monkey Forest, het bos aan de rand van Ubud lijkt zo een illustratie uit Jungle Book! De apen zijn ietwat brutaal, maar als je je spulletjes goed opbergt dan hoef je je geen zorgen te maken.

Vanuit Ubud maken we een uitstapje naar Goa Gajah, de olifantengrot, waar we worden rondgeleid door een uiterst aardige gids. We ´wassen´ ons met water uit de bron van de eeuwige jeugd en als het begint te stortregenen rennen we zo hard als we kunnen door het kletterende water naar de auto. De mensen bij de souvenirs-stalletjes moeten heel hard lachen, want na 5 minuten is de bui alweer voorbij. Ons hotel Pita Maha is super deluxe. Het personeel is vriendelijk en legt ons in de watten, de Spa is werkelijk een verwennerij en het ontbijt met uitzicht op de rijstvelden super! We maken een korte wandeling van zo´n 1,5 uur over een bergkam langs de rijstvelden. We zijn de enige wandelaars hier en af en toe zien we wat mensen op hun stukje land werken. Het is warm en een prachtige dag!

We verlaten Ubud en reizen richting Lovina in het noorden van Bali. Onderweg stoppen we bij de beroemde rijstvelden van Jatiluih en Bedugul aan het Bratanmeer. De Ulan Danu Pagode lijkt te drijven op het meer en is gehuld in een lichte mist en dat maakt deze plek mistiek.

Lovina is bekend vanwege de dolfijnen die hier vlakbij de kust zwemmen. We huren een bootje en laten ons naar de plek brengen waar de dolfijnen zich bevinden. Overal waar we kijken springen ze omhoog uit het water en spelen ze rond ons bootje. Ook dit moment neemt ons niemand meer af, Fantastisch!!

Vanuit Lovina maken we een uitstapje naar de Sing-Sing watervallen. Hier worden we begeleid door 2 sterke Balinese jongens. Om bij de waterval te komen moeten we de rivier een aantal keren oversteken en er is geen pad. We staan geregeld tot aan onze middel in het water en de jongens houden ons stevig vast want de rivier is vrij krachtig. Tim heeft de slappe lach, want hij zit droog in de rugdrager en wij zijn doorweekt! Aan het eind van de tocht worden we beloond met een prachtige waterval!

Zo´n 15km ten zuidwesten van Lovina bezoeken we de Boeddhistische tempel Brahma-Vihara-Arama. De tempel bied prachtig uitzicht op de omgeving. We bezichtigen de tempel op ons gemak en wat ons opvalt is dat hier vrij weinig andere toeristen zijn.

De zonsondergang in Lovina is fantastisch! We eten met de voetjes in het zand en genieten van het goede leven. Het is alweer tijd om naar onze laatste bestemming in Bali te reizen, namelijk Sanur. Onderweg maken we een stop bij de watervallen in Munduk.Het is erg warm vandaag en de waterval is dan ook zeer aangenaam om even af te koelen! We rijden verder via de ´Twin-lakes´ Tamblingan en Buyan en bezoeken in Mengwi de Pura Taman Ayun tempel. We maken ook hier weer zoveel foto´s dat ik mij afvraag welke ik eigenlijk moet gaan kiezen voor in mijn foto-album de plaatsen, alles is zo mooi hier!

De laatste 5 nachten slapen we in Segara Village, Sanur. Een prettige accommodatie met een ideale ligging. Nog even tijd om te relaxen, te genieten van de zon, de zee, het strand en het heerlijke eten in een van de vele strandtenten en op de Pasar-Malam (avondmarkt) van Sanur! Voordat we naar huis gaan maken we nog een excursie naar de Tanah Lot Tempel die gelegen is in zee en dan zit deze reis er helaas alweer op..

Bali is bijzonder en hier kom ik zeker terug!

Deel dit:

Terug Naar Boven