Dushi Curaçao!

Vivianne Bongers - Duchateau on 20 November 2009

Deel dit:

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen… Ik ben verliefd op Curaçao!

Zonder al te veel verwachtingen stapte ik in het vliegtuig. Ik had me opgegeven voor de studiereis naar Curaçao. Een bestemming waar ik zelf in eerste instantie misschien niet direct heen zou reizen.. Maar wat ben ik blij dat ik deze trip gemaakt heb! Wat een leuk eiland! Heerlijk dat kleine stukje Nederland in Caribische sfeer!

Na aankomst op Curaçao, komt de heerlijke tropisch warme temperatuur ons al tegemoet, we lopen de luchthaven uit waar de eerste palmbomen ons al toe lachen. Heerlijk voelt dat, zeker als ik eraan denk dat het in Nederland nu echt koud is!

We slapen in het Renaissance & Resort & Casino, een hotel gelegen in Willemstad (Punda). Bij dit hotel hoort een winkelstraat en het Rif Fort waar je kunt winkelen en ’s avonds kunt genieten met een wijntje op een terras. De Cruise-megapier ligt hier ook en vanuit het hotel zie je de Cruiseschepen liggen. Het zwembad is fenomenaal, het lijkt net alsof je in zee zwemt, met een heus strand, vissen en zand!

Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er staan oude Nederlandse gebouwen, maar dan in frisse kleuren, een feest voor mijn oog en voor mijn fotocamera! Het Museum van Slavernij vind ik zeer indrukwekkend, eigenlijk iets waar je niet omheen kunt tijdens een bezoek aan dit eiland.

De lunch bij Old Market verrast me. De vrouwelijke koks staan er tussen 12 en 16uur in grote potten en pannen te kokerellen en maken voor ieder die dat wil tegen zeer lage prijzen een heerlijke Curaçaose lunch klaar… hmmm wat heb ik daar heerlijk gegeten!

Een van de hoogtepunten tijdens deze reis is natuurlijk het zwemmen met de dolfijnen. Al weken verheug ik mij hierop en als het moment aanbreekt is inderdaad geweldig. Natuurlijk is dit commercieel, maar wat maakt het uit….. IK ZWEM MET DOLFIJNEN!!!! Ze zijn zacht en ontzettend lief. We leren een aantal trucjes en verwennen ze met aanraken en aaien… o… ik voel me als een ‘vis’ in het water!

Een ander absoluut hoogtepunt is Boca Table een geweldig stukje ruige kust waar je een fantastische wandeltocht kunt maken, maar helaas hebben wij daar geen tijd voor en kunnen slechts genieten van hoe de zee met veel geweld een grot binnenstroomt en tegen de kustlijn aanslaat. Adembenemend!

Captain Goodlife maakt ons happy met een boottochtje langs prachtige baaitjes. We stoppen om te zwemmen en snorkelen het ‘blue hole’ in waar we de mooiste vissen en prachtig koraal zien. Het water is er echt ‘blue’! Op de boot genieten we van de zon en smeren we ons goed in… tot we aankomen bij de volgende stop, een klein gezonken bootje waar wij al snorkelend een kijkje nemen. Het eten in het hippie-stijl eettentje van Captain Goodlife smaakt verrukkelijk, volgens mij kan de vis niet verser zijn dan hier!

Dinah Veeris is hèt kruidenvrouwtje op Curaçao en zij maakt een ontzettende fijne indruk op mij. Sinds 1991 heeft zij haar kruidentuin op Curaçao geopend. Zij wil niet dat oude gebruiken en tradities op het gebied van kruiden en planten van het eiland verloren gaan. Ze leidt ons zelf rond door haar tuin en vertelt over haar kennis van de vele geneeskrachtige planten en kruiden. Haar tuin is zeker een bezoek waard!

De hele week crossen we door het eiland van links naar rechts en weer terug. We bezoeken prachtige hotels, appartementen en villa’s, er is voor elk budget wel iets. Van bepaalde accommodaties ben ik zelf zeer onder de indruk, zoals o.a.; Papagayo Beach & Lounge Resort, Blue Bay Village, Kura Hulanda (zowel in Willemstad als de Lodge), Lions Dive en Kontiki maar ook andere resorts verrassen mij.

De diner- en uitgaansmogelijkheden zijn zeer divers. Zo ben ik zelf in verschillende restaurants gaan eten, zoals midden in de gezellige drukte van Willemstad bij de Gouverneur of lekker met de voeten in het zand bij Hemingway. Uitgaan kan op Curaçao tot in de vroege uurtjes! Om te beginnen lekker loungen bij Moon en daarna de heupen los op Mambo Beach!

Uren kan ik nog doorschrijven en vertellen over dit verrassende Dushi Curaçao, dus bent u echt geïnteresseerd in het reizen naar deze bestemming of wilt u Curaçao combineren met bijvoorbeeld een rondreis door Suriname of Venezuela, neem dan vandaag nog contact met mij op via 043-3212103! Ik stel graag de perfecte reis voor u samen!

Caribische Groet,

Uw Persoonlijke Travel Counsellor Vivianne Bongers-Duchateau

Deel dit:

Terug Naar Boven