Incredible India

Vivianne Bongers - Duchateau on 25 September 2017

Deel dit:

Waanzinnig is het eerste wat in me opkomt als ik terug denk aan mijn reis naar India. Ze zeggen wel eens India, you fall in love with it, or you hate it... Ik ben hoteldebotel!

In Old-Delhi duiken we het lokale leven in met onze gids tijdens de Street-Life tour. We reizen per metro, riksja, tuktuk en te voet. Het oversteken van de straten is al een beleving an sich. We proeven eten bij een lokaal tentje, helpen mee in de gaarkeuken van een Sikh-tempel en hebben een adembenemend uitzicht over de stad vanaf een rooftop in een smoezelig straatje. Het straatleven, de geuren en kleuren, ik hou ervan!

Per trein reizen we naar Agra, de stad van wereldwonder Taj Mahal. Als ik ervoor sta vraag ik mijn reisgenote me even te knijpen... De Taj Mahal, ik sta vóór de Taj Mahal! Ik probeer na te gaan of ik ooit iets gezien heb dat dit gebouw in schoonheid evenaart. Het antwoord is nee. Dit is zo bijzonder, eigenlijk een must voor elke reiziger hier ooit heen te gaan.

In Jaipur, "the pink city" bezoeken we o.a. het Amber Fort, het Paleis der Winden en maken we kennis met de heilige koe. Koeien liggen hier midden op straat, lopen winkels binnen en trekken zich nergens iets van aan. Fantastisch! We stuiten hier ook op het feest van Ganesh, met gekleurde poeder wordt er gegooid, luide muziek schalt uit muziekboxen en er wordt hevig gedanst.

We eindigen onze trip in Udaipur, ook wel het Venetië van India genoemd. In Udaipur bezoeken we het City Palace en ook dit paleis is weer ongelofelijk prachtig. De doorkijkjes, de bouwstijl, ik kan er geen genoeg van krijgen. Toch moeten we verder, per bootje varen we naar het Taj Lake Palace resort, gelegen midden in een van de meren rondom Udaipur. Dit prachtige hotel (een echte once in a life time bestemming) is ook wel bekend van de James Bond film 'Octopussy'. Een prachtige afsluiter van deze onvergetelijke trip. Waanzinnig... Dat woord is de beste beschrijving voor India.

Wilt u ook naar India? Of spreekt een andere reisbestemming u meer aan? Bel of mail mij vandaag nog via 043-3212103 of Vivianne@travelcounsellors.nl. Ik ben u graag van dienst.

Deel dit:

Terug Naar Boven