La Manga Club - Murcia

Vivianne Bongers - Duchateau on 15 May 2017

Deel dit:

Begin mei ben ik op inspectiereis geweest naar La Manga Club in Spanje. Het is gelegen in de omgeving van Murcia, de ‘moestuin’ van Europa. Vanaf de luchthaven rijden we langs de vele sinaasappelplantages, allemaal voor export naar o.a. Nederland. Het zonnetje staat hoog aan de hemel, de Spaanse zon doet goed.

Ik verblijf in La Manga Club. Een enorm uitgestrekt resort met een 5* hotel, appartementen en villa’s. De faciliteiten blijken oneindig in dit ‘Andalusische dorp’. Ik besluit een balletje te slaan op de 18-holes pitch & putt golfbaan. Wat een setting! Ervaren golfers kunnen hier op maar liefst drie 18-holes golfbanen een balletje slaan, of les nemen van een van de zeer professionele pro’s.

Voor tennissers en voetballers is hier ook genoeg te doen. Niet voor niets wordt deze accommodatie vaak door topclubs gebruikt om voetbaltrainingen te houden voor de profs en is het lid van de Europese Tennis Federatie. Een beetje sportieveling kan hier zeker een goede week vertoeven. Voetbal, tennis, golf, cricket, rugby, triatlon, hardlopen en zoveel meer… alles is hier mogelijk. Privé, of onder begeleiding. Liever relaxen?! Dat kan. Er zijn meerdere zwembaden en een heuse Spa.

Ik kan het niet laten ook de omgeving te verkennen en beland in Cartagena. Een echt leuk authentiek Spaans stadje, met gezellige restaurantjes, barretjes.. en buiten dat, midden in het centrum, een Romeins Amfitheater. Het plaatsje wemelt van de Romeinse opgravingen. Het verbaasd me dat er weinig toeristen zijn.

In het vissersdorpje Cabo de Palos, tref ik ook alleen locals aan en eet een visje in een echt Spaans strandtentje.. Het is moederdag in Spanje, grote families schuiven aan, de restauranthouder veegt het zweet van zijn voorhoofd en handelt professioneel elke tafel af. Ik geniet van de zon, een glaasje wijn en goed gezelschap. Dit is zoals Spanje moet zijn.

Heeft u vragen over reizen naar La Manga Club (evt. voor uw (sport-)vereniging), of een andere vakantie of reis, neem dan vandaag nog contact met mij op via vivianne@travelcounsellors.nl of 043-3212103. Ik ben u graag van dienst.

Deel dit:

Terug Naar Boven