Laurent Blogt; Golden ticket / Hebridean Princess luxe cruise

Vivianne Bongers - Duchateau on 06 May 2019

Deel dit:

Golden Ticket.

Zo moet Sjakie zich gevoeld hebben toen hij hoorde dat hij met opoe Jacob de chocolade fabriek van Willie Wonka mocht bezoeken.

Vivianne, mijn vrouw, u weet wel de Travel Counsellor, gaat een paar keer per jaar op studiereis. Ook als we zelf op vakantie gaan met de kinderen, dan is ze soms een middagje ‘aan het werk’ om nieuwe hotels of acccomodaties te bestuderen voor haar klanten. Meestal zijn Tim, Lieke en ik dan te druk bezig met zwemmen of spelen.

Andere keren gaat ze met een groep collega’s naar nieuwe bestemmingen of ervaart ze die once in a lifetime reis zodat ze haar klanten hierover als de beste reisadviseur kan adviseren. Bij thuiskomst zit ze vol met nieuwe verhalen over bijvoorbeeld de Victoria watervallen in Afrika, de Taj Mahal in India of de prachtige stranden van de Dominicaanse Republiek waar mijn eigen reishartje sneller van gaat kloppen en droom ik weg bij de gedachte van die verre bestemmingen. Wat heeft ze toch een zware baan...

Sinds de goede resultaten van mijn laatste functioneringsgesprek (zie mijn vorige blog: https://www.travelcounsellors.nl/vivianne.bongersduchateau/Profile-Blog/ManliefblogtHelpikbengetrouwdmeteenTravelCounsellor) voelde ik aan dat de waardering in de vorm van een Gouden Toegangskaartje er aan zat te komen.

In het koude donkere najaar van 2018 was Vief in Glasgow voor de jaarlijkse TC conferentie en daar hoorde ze haar volgende studieopdracht: bezoek en ervaar een luxe cruise langs de Schotse Hebriden aan boord van de Hebridean Princess. Er is plek voor twee! En ik mocht mee. (Maar hoe gaan we dat regelen, was de eerste reflex gedachte.)

Dit nieuws bespraken we, net als Sjakie, meteen met de opa’s en oma’s en alle vier waren ze unaniem.

En zo mocht ik samen met Vief op een prachtige reis langs de Schotse eilanden en Highlands. Deze manier van reizen is echt uniek en aan boord waren we dan ook de allerjongste en één van de weinige die voor de eerste keer aan boord waren. Wat een geweldige manier van reizen zoals het vroeger ook moet zijn geweest toen schepen nog op kolen en stoom hebben gevaren. Aan boord hebben we echte gesprekken met de medereizigers, heeft het leven op het schip een eigen ritme en genieten we van het indrukwekkende landschap. We komen werkelijk niets te kort. Het service niveau aan boord is uitmuntend en het eten onweerstaanbaar. Er staat altijd wel een van de personeelsleden klaar om te helpen met het van boord en aan boord gaan, het inschenken van een glaasje champagne, of het gewoon geven van een glimlach van oor tot oor.

Het bezoek aan deze chocoladefabriek was een echt cadeautje en een zeer unieke ervaring. Een paar weken voor we vertrokken, werd Vief een Gold TC door het harde werken dat zij en Sharon doen. Wie weet blinkt er binnenkort nog wel eens een gouden toegangskaart.

Deel dit:

Terug Naar Boven