Luxe cruise Schotland

Vivianne Bongers - Duchateau on 05 May 2019

Deel dit:

Als je ooit in je leven de kans krijgt om deze reis te maken, ook al staat deze misschien (nog) niet op je bucketlist... DOE HET! Ik maakte laatst deze cruise met de Hebridean Princess door de Inner Hebriden, Schotland. Op foto's zag ik alleen oudere mensen en geen jeans... en voor wie mij kent, ik draag (bijna) altijd jeans. Best een dingetje dus, maar met mijn galajurken, wat nette kledij voor de diners en natuurlijk mijn jeans voor overdag gingen we aan boord van dit kleine luxueuze schip. Ze heeft slechts 30 cabines met plek voor 50 gasten en maar liefst 38 personeelsleden aan boord!

De Hebridean Princess is zeer exclusief, alles is inclusief... en dan heb ik het dus niet alleen over eten en drinken. Hier zijn ook alle excursies aan land, welke door de crew georganiseerd worden, inclusief. Busvervoer, entreegelden voor kasteelbezoeken, -tuinen, musea, eten, drinken etc. etc. Zo willen wij eens fietsen op het prachtige Isle of Colonsay. Geen probleem. De kapitein geeft instructies om de fietsen van boord te laten halen en we krijgen een kaart mee van het eiland. Niets is teveel. Zelfs de dagelijks bijgevulde karaf met whisky in de cabine is gewoon inclusief!

Meestal gaan we van boord met kleine bootjes (tenders), die continue af en aan varen naar de kade. Zo kun je van en aan boord, wanneer je maar wilt. Zolang het schip voor anker ligt. We bezoeken prachtige plekken, lochs, verlaten eilandjes en gaan voor anker in schilderachtige baaien. Zo maken we een wandeling in het uitgestrekte Kinairloch Estate. Een mooie route door een groot bergachtig gebied met prachtige vergezichten, graslanden, bossen en hier en daar een watervalletje. Een andere dag bezoeken we de tuinen van Ardmaddy Castle. Het kasteel schittert in de zon en de verschillende tinten roze van de bloemen zijn prachtig. Het Isle of Iona vinden we een van de hoogtepunten van de reis. De wind raast over het eiland waar we de abdij bezoeken en een wandeling maken, waarbij we uitzicht hebben op Staffa. Je kunt je bijna niet voorstellen dat mensen hier op dit ruig en verlaten eiland kunnen leven.

Aan boord gaan is overigens ook altijd een feest. Chief of the Bar, Egon, staat klaar met een heerlijk zelf samengesteld (alcoholisch) drankje om ons bij terugkomst aan boord weer op te warmen. De meeste passagiers op de Hebridean Princess zijn ‘pensionadas’ en houden van een drankje en een goed gesprek. Gelijk na terugkomst op het schip is er dus altijd de mogelijkheid om A. je terug te trekken in je cabine, op het dek, of in de bibliotheek. Of B. om lekker bij de andere gasten te gaan zitten in de Lounge en dan meteen de vraag te krijgen van een van de crewleden of je zin hebt in Champagne, Gin-tonic, of welk ander drankje dan ook.

Gesprekstof is er genoeg met de andere gasten. Want nee, deze mensen kijken niet elke 5 minuten op hun telefoon. HEERLIJK! Aan de tafel worden verhalen vertelt en luisteren Laurent en ik geïnteresseerd. Het eten aan boord is elke dag een feest. Wat je ook kiest uit het a la carte menu, het is altijd een 'excellent choice'.

De meeste passagiers komen jaarlijks terug op dit geliefde schip. Dit zegt iets over de bijzonder goede service aan boord van de Hebridean Princess, over de crewleden die met zoveel plezier elke dag opnieuw hun gasten het gevoel geven speciaal te zijn, of ze nu een jeans dragen of niet en of ze nu 38 zijn of 88...

Wil jij ook zo'n bijzonder mooie reis maken? Bel of mail me vandaag nog via 043-3212103 / 06-22496224 of vivianne@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven