Namibië, van zee tot zandduin.. en meer!

Vivianne Bongers - Duchateau on 14 December 2010

Deel dit:

Een week voor vertrek kreeg ik een telefoontje dat ik mee mocht op studiereis naar Namibië! Wat ben ik toch een geluksvogel! Ik snuif nog 1 keer de winterse kou op en stap in het vliegtuig in Frankfurt… Op naar de 30 graden zon!

De vlucht met Air Namibië is prima en de landing uiterst zacht. De temperatuur in Windhoek is bij aankomst om 8uur ´s ochtends al aangenaam, ik vind Namibië nu al te gek! Het avontuur kan beginnen!

We vertrekken naar Erindi Private Game Reserve, een reservaat zo groot als de provincie Utrecht waarin de ´Big Five´ te vinden is! We slapen in de Old Traders Lodge. Het is een mooie accommodatie met een drinkplaats waar in de avond olifanten, neushoorns etc. komen drinken. We maken een game drive en zien o.a. leeuwen, giraffen, wilde beast, neushoorns (wit en zwart), luipaard, olifanten, een aantal verschillende soorten bokken en nog een keur aan andere dieren. Uiteraard wordt er tijdens de zonsondergang gestopt voor een ´sundowner´, een heerlijk glaasje wijn en een knabbeltje midden in de natuur!

De volgende ochtend zijn we weer vroeg uit te veren, de zon schijnt en we gaan op weg naar Swakopmund. Dit kustplaatsje heeft een zeer Duits karakter. We nemen er een lunch (inclusief Oesters!) en nemen een verkoelend drankje. Die middag gaan we helemaal los… we hebben quad´s gehuurd en gaan op avontuur in de Namib Woestijn! De eerste 10 minuten vind ik best spannend, maar daarna laat ik het gas niet meer los, ik geef me over aan de ´elementen´en ondertussen geniet ik van het prachtige uitzicht over de zandduinen. Dit is zo spectaculair! Onze quad-tour eindigt in een tentenkamp dat speciaal voor ons is opgezet. We beklimmen een duin en maken oneindig veel foto´s. Het is hier echt zo mooi!

Om 7.15 is het tijd om richting kust te rijden. In Walvisbaai doen we een zeesafari. Pelikanen vliegen af en aan om een visje te krijgen van onze gezellige kapitein François. We stoppen en er springt een zeehond in de boot, hij komt gezellig even buurten (en bedelen voor een visje!). Op een zandbank voor de kust wemelt het van de robben en flamingo´s zover ik kan kijken. We varen verder en zien een maanvis en nog een stukje verder zwemmen er dolfijnen rond en achter ons bootje, ze springen omhoog en willen duidelijk spelen. Er wordt een stop gemaakt en de ´tafel´word gedekt… Champagne, oesters en andere lekkere hapjes.. klinkt als de perfecte lunch en dat is het ook!

Via Solitaire rijden we richting Sossusvlei, waar wij vanavond zullen slapen in Le Mirage, een ´leading lodge´ in de woestijn. Er is speciaal voor deze studiereis een feest georganiseerd en een bekende DJ zorgt ervoor dat we tot in de late uurtjes een fantastisch eindfeest hebben.

5.30uur.. de wekker gaat.. Helaas, het is de laatste dag, vanavond vliegen we weer naar huis, waar de sneeuw ligt.. Maar eerst nog even een excursie naar de Death Vlei en Sossusvlei, waar we met terreinwagens door het opstuivende zand rijden en vervolgens de zo bekende rode zandduinen beklimmen. We genieten van het prachtige uitzicht op Death Vlei. Dit uitzicht sla ik op en zal ik nooit vergeten. Zo uniek, zo mooi, zo eindeloos…

In de avond vliegen we weer terug naar Frankfurt, ik reis Premium Class terug zodat ik lekker kan slapen. Vol nieuwe ervaringen en ideeën kom ik 19december weer aan in de sneeuw. Namibië was geweldig en uniek!

Heeft u vragen over deze bestemming of wilt u meer weten over reizen naar Namibië, neem dan vandaag nog contact met mij op via vivianne@travelcounsellors.nl of 043-3212103.

Met vriendelijke reisgroet,

Vivianne Bongers-Duchateau Uw Persoonlijke Travel Counsellor

Deel dit:

Terug Naar Boven