Patagonie, cruise naar het einde van de wereld

Vivianne Bongers - Duchateau on 01 November 2014

Deel dit:

Op weg naar het einde van de wereld… Al jaren stond deze reis met stip op nr. 1 van mijn bucketlist… Een trip naar ´het einde van de wereld´.. Recentelijk mocht ik deze reis van mijn bucketlist afhalen, want ik reisde af naar Ushuaia, het meest zuidelijke stadje ter wereld van waaruit ik per expeditieschip Via Australis richting Kaap Hoorn voer… ´het einde van de wereld´!

“We will now get disconnected” zei de expeditie-crew tijdens de introductie op het schip de Via Australis. Geen telefoonnetwerk, geen WIFI, geen verbinding… Kan ik dit aan?! We varen weg van Ushuaia, waaien uit op het dek, genieten van het uitzicht op de gletsjers en ook van een heerlijke borrel in de gezellige bar.

Als we ´s ochtends wakker worden navigeert het expeditieschip door het Beagle Kanaal. Het anker gaat uit en per zodiacs varen we langs de gletsjer en gaan aan land bij het Garibaldi Fjord, waar we een prachtige trekking naar een waterval doen. Adembenemend! In de middag zetten we voet aan wal bij de Pia Gletsjer. Minuten lang zitten we in stilte te luisteren naar de krakende gletsjer, waar af en toe een flinke brok van in zee stort.

De volgende dag word ik wakker en sta ik oog in oog met mijn droom... Kaap Hoorn! We zijn er! Het wordt nog spannend of we daadwerkelijk aan land kunnen.. Met windkracht 8 is dat niet zeker. Het nieuws dringt tot me door.. er is omgeroepen dat we aan land mogen.. we haasten ons, gehesen in onze reddingsvesten, naar de zodiacs. Volledig getraind en geïnstrueerd stappen we in deze rubberboten en varen richting Kaap Hoorn. Het zeewater klotst de zodiacs in.. Het is een waar avontuur.

We meren aan, stappen uit de rubberboten en klimmen langs de stijle kliffenkust van Kaap Hoorn de trappen op.. en bedenken ons.. `dit is het einde van de wereld´… een stip op die hele grote wereldbol.. we zijn er! “disconnected” en super gelukkig!

Wilt u meer weten over deze FANTASTISCHE reis, of bent u op zoek naar een andere bijzondere reis of vakantie. Neem dan vandaag nog contact met mij op!

Deel dit:

Terug Naar Boven