Thailand; Bangkok en paradijselijke eilanden

Vivianne Bongers - Duchateau on 10 February 2017

Deel dit:

In November reisde ik na 16 jaar terug naar Thailand. Het werd tijd dit prachtige Aziatische land van de glimlach te herontdekken.

We beginnen gelijk met een fietstocht door het centrum van Bangkok en fietsen door nauwe straatjes, en door de markt heen. We passeren tempels, drinken koffie onderweg en kopen lokale lekkernijen aan een kraampje. Aansluitend gaan we naar een hippe kookstudio in de stad en daar leren we hoe we zelf een overheerlijke Pad Thai kunnen maken, die we uiteraard zelf opsmikkelen. Met een volle buik stappen we in een ‘longtailboat’ en gaan we verder ontdekken. We varen door de kanalen van Bangkok en nemen een kijkje in het dagelijkse leven van de Thai.

We laten Bangkok achter ons en reizen verder naar de River Kwai. Daar verblijven we op de eenvoudige jungle rafts en zoeken het avontuur op. Gehuld in zwemvesten plonzen we in de snelstromende River Kwai.. proestend van het lachen grijpen we ons vast aan de laatste raft en klimmen we uit het water… “Nog een keer” roepen we allemaal..!

Na avontuur tijd voor cultuur. We bezoeken de Hellfire Pass en de River Kwai Bridge. Hier zijn tijdens WO II tienduizenden mensen omgekomen bij de aanleg van het beruchte spoor. Op de begraafplaats komen we veel Nederlandse namen tegen… We vervolgen onze weg naar de oude hoofdstad van Siam, Ayutthaya. We lunchen met uitzicht op de tempels en beklimmen een tempel. Monikken maken selfies met boeddha, wij volgen.

De laatste dagen reizen we via de toeristische badplaats Jomtien naar Koh Chang en Koh Kood. Het zijn lange reisdagen, maar die zijn het meer dan waard. Koh Chang is een heerlijk eiland. Gezellige barretjes, leuke dorpjes, mooie accommodaties en een heerlijk strand waar de zee langzaam afloopt. Dus ideaal voor kids! We nemen een lokale taxi en laten ons afzetten bij een waterval, die we in de tropische warmte beklimmen, bij het eindpunt worden we beloont met een prachtige verkoelende waterval.

En dan Koh Kood.. echt een paradijsje. Een van mijn kleine paradijselijke geheimpjes op deze aarde…

Wil jij ook naar Thailand? Of liever interesse in een andere bestemming? Bel of mail mij dan gerust! Ik ben u graag van dienst!

Deel dit:

Terug Naar Boven