Zimbabwe african bush

Vivianne Bongers - Duchateau on 10 February 2017

Deel dit:

Afgelopen november mocht ik een bestemming van mijn bucketlist halen… ZIMBABWE! Graag deel ik deze onvergetelijke reiservaring met je!

In een bootje word ik naar mijn eerste lodge, gelegen in Mana Pools, aan de Zambezi gevaren. Het is gelijk een safari, want olifanten kijken me aan vanaf de oevers, nijlpaarden liggen in troepjes in de zon in de rivier. Vogels vliegen af en aan… Deze eerste kennismaking met Zimbabwe is al TOP! In Mana Pools verblijf ik 3 nachten in verschillende (luxe) lodges en een ‘camp’. Wat me opvalt is het enorme aantal wild dat zich hier bevindt. Hier is geen massa toerisme en het wild ligt (bijna letterlijk) aan je voeten! Leeuwinnen zijn klaar voor de jacht, Olifanten tetteren luid en hyena’s roepen de nacht in.

In één van de lodges ga ik zelfs niet op game-drive. Daar komt zoveel wild naar de waterpoel voor het terras, dat ik kan volstaan met een ‘armchair-safari’, dat niet meer betekent dan relaxt onderuit hangend in je luie stoel, met een Gin & Tonic in je ene hand en de Nikon in de andere, en waarbij de buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en zoveel ander prachtig wild komt drinken aan deze waterpoel. Het lijkt alsof ik zo een aflevering van National Geografic in ben gestapt!

Bij een ander camp loopt er zomaar een olifant door het kamp en drinkt even mijn ‘bucket-shower’ leeg, waarna hij rustig doorloopt naar de kudde iets verder op. WOW! Van een ‘armchair-safari’ naar een safari per 4x4 safari-truck, een ‘walking-safari’ (waarbij ik al kruipende en sluipende een troepje wilde honden van heel dichtbij kon spotten) en een actieve kano-safari over de Zambezi. Elke safari in Mana Pools is en blijft onvergetelijk mooi!

Per Cessna-Caravan, vlieg ik naar Lake Kariba. Ook van boven in de lucht zie ik hoe mooi en ongerept Zimbabwe is. Lake Kariba is gevormd door de Kariba-dam die men eind jaren 50 gebouwd heeft. De verdronken mopane bomen zorgen voor een bijzonder landschap. De zonsondergang is prachtig! En ook hier zie en hoor ik verschillend wild, zoals krokodillen, luipaarden, olifanten, nijlpaarden en vogels.

Van Lake Kariba vlieg ik door naar Hwange National Park. Het park dat inmiddels zo bekend is vanwege de jacht op leeuw Cecil. Hier in Hwange zie ik zoveel kuddes olifanten, niet te tellen! Dit park is zo bijzonder. Het is droge tijd, de dieren trekken naar de waterplaatsen en vechten voor iedere druppel water. Het is een kwestie van leven en dood. The Circle of Life. De gids vertelt prachtige verhalen over de wilde dieren, de geschiedenis en het leven nu. Ik hang aan zijn lippen. In de avond wordt er aan het kampvuur in de prachtige lodge nog lang na verteld over de leeuw die zich tegoed deed aan een baby olifantje. That’s life… The Circle of Life…

Mijn reis is bijna ten einde, maar niet voordat ik de Victoria Falls gezien heb! Vic Falls is de grootste waterval ter wereld. Hier stort over een breedte van 1,7km het water ca. 100 meter omlaag! En hoe cool is het dan.. om daar met een helikopter overheen te vliegen?! Inderdaad.. heel cool! En een perfecte afsluiter voor zo’n bijzondere reis met alleen maar hoogtepunten!

Deel dit:

Terug Naar Boven