Zuid Afrika, Verassend Veelzijdig..

Vivianne Bongers - Duchateau on 02 April 2010

Deel dit:

Toen mijn zoontje besloten had dat de giraffe toch echt zijn lievelingsdier is, besloten mijn man en ik om samen met Tim van bijna 2 jaar nog voor het WK naar Zuid Afrika af te reizen. Die beslissing bleek een hele goeie te zijn! De vlucht naar Kaapstad duurt zo´n 12 uur, wat zeker langer klinkt dan dat het is. Met een eigen schermpje en keuze uit zoveel (kinder-)films, spelletjes, taalcursussen etc, hoeven we ons geen moment te vervelen.

Ons eerste Guesthouse ligt vlakbij de Kirstenbosch botanische tuinen van Kaapstad. Vanuit onze kamer kijken we uit over de ´constantia heights´ een prachtig heuvellandschap. We rijden in 20 minuten naar Victoria & Alfred Waterfront, een heerlijk plekje Kaapstad dat mij erg doet denken aan plekken aan de Middellandse Zee. Vanuit hier vertrekken de excursies naar Robbeneiland en is de Tafelberg steeds in het vizier. Een wijntje op een terras en een heerlijk briesje op een warme dag...we zijn echt in Zuid Afrika! Kaapstad is werkelijk een heerlijke stad! Tijdens een ritje met de Hop-on-hop-off bus krijgen we een prima beeld van deze stad en een idee over het heden en verleden van Zuid Afrika. We brengen tevens een bezoek aan de Sea-Aquarium, wat voor Tim natuurlijk heel leuk is, maar zeker ook voor ons als volwassenen. Kaapstad heeft zoveel te bieden! We rijden de Kaap op naar Boulders Beach. Op dit stukje strand lopen wilde Pinguins rond!! Hier nemen we de tijd om te genieten van dit prachtig stukje wildernis op nog geen uurtje rijden van ons Guesthouse. Onze reis door Zuid Afrika gaat verder nadat we nog een glimp opvangen van het nieuwe WK stadion in Kaapstad. We reizen richting Oudtshoorn, onderweg slapen we nog een nacht in een superdeluxe kamer bij een schapenboerderij. De eigenaresse vraagt of Tim de lammetjes een flesje wil geven, wat hij niet afslaat! Na een fantastisch diner is het inmiddels donker en genieten we van een prachtige sterrenhemel, die hier in ´the middle of nowhere´ werkelijk adembenemend is. Oudtshoorn staat bekent om zijn struisvogelfarms. Ons luxe guesthouse is ook gevestigd op zo´n farm. Ook hier is de service zeer goed en het eten wederom om je vingers bij af te likken. We rijden naar de Cango Caves, deze grotten zijn weliswaar niet heel uitgebreid, maar de ondergrondse ´zalen´ zijn enorm en de stalagtieten en –mieten zijn er in allerlei vormen zoals een reusachtige orgel. Op de terugweg stoppen we bij een speeltuintje. Voor kinderen is Zuid Afrika echt ´the place to be´! Onderweg zijn overal speelplekken, kinderboerderijtjes waar je een stop kunt maken. We reizen verder richting Plettenberg en rijden over bergpassen en genieten van het eindeloze zicht op vaak niets anders dan natuur. Ik blijf maar foto´s maken. Onderweg stoppen we in het leuke en toeristische Knysna. Er is een jachthaventje en wat ons betreft is het de perfecte plek om te lunchen met zicht op de lagune.

De lodge waar wij de komende 3 nachten verblijven is prachtig en een prima plek voor een eerste kennismaking met het maken van een safari. Het gebied is niet al te groot en dat betekent dat het wild makkelijk te vinden is. We maken ook een uitstapje naar de ´Birds of Eden´ het grootste vogelpark van de wereld. In Plettenberg gaan we ook nog even naar het strand. Tim ziet hier voor het eerst bewust de zee, die hier met alle geweld tegen de rotsen beukt. We sluiten onze wandeling over het strand af met een heerlijke lunch in een gezellige strandtent. De laatste 4 nachten slapen we in Hlosi, een gamelodge zo´n 70 km van Port Elizabeth. 5 sterrenservice en een prachtige bungalow. De lodge ligt in het Amakhala Game Reserve. We worden ook hier weer met open armen ontvangen. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Vanuit het bad/jacuzzi in onze kamer, zien we zo kuddes zebra´s en olifanten voorbij lopen. NIET TE GELOVEN!!

Er is zelfs een olifant die geregeld van het zwembadwater komt drinken! Onze gids neemt ons alle dagen op sleeptouw. We wandelen, vissen, maken game-drives en drinken koffie/thee in het bijzijn van buffels, olifanten, cheetas, neushoorns, giraffen etc...Het eten is ook in deze lodge voortreffelijk, ik denk dat ik deze reis wel een paar kilootjes ben bijgekomen, maar ach, die sport ik er thuis wel weer vanaf!! Jammer dat de reis er weer op zit! Wat een ervaring! Wat een geweldig land! Dit smaakt naar meer!

Ook Zuid-Afrika-kriebels gekregen? E-mail: vivianne@travelcounsellors.nl! Een reislustige groet, Vivianne

Deel dit:

Terug Naar Boven