Absolutely Fabulous Magic of Disney

Walter Colijn on 06 July 2018

Deel dit:

Alwéér naar Disneyland Parijs? Jazeker. Want Disney is continue in beweging. Dus kennis blijven bijschaven is een prioriteit. En is er bijna geen leukere plek denkbaar om het nuttige met het aangename te verenigen. Want ook als 42-jarige mag je je in Disney gewoon het kind weer in jezelf naar boven laten komen.

Dit keer was er een weekend voor reisprofessionals, maar gezinsleden en vrienden mochten ook mee. Dus een lieve buurvrouw met haar 3 tieners haakte bij ons aan en met z'n achten was het op 12 wielen in twee auto's richting het oosten van Parijs. We verbleven in hotel Newport Bay, een van de Disney themahotels aan eind van Lake Disney. Dit hotel heeft een nautisch thema, mij op t lijf geschreven. Dat snap je.

Da's stevig stukje stappen naar de ingang van de parken, maar ach als je weet hoeveel kilometers je sowieso al aflegt op zo'n weekend maakt het weinig meer uit. En wachten op de Disney shuttle is zonde van je tijd...

Aan de ingang van Disney Village worden tassen gecontroleerd en loop je eerst langs de gele M, de koffiegigant met de S, het Kam je Haar met een gitaarpaleis van Rocky en de Terminator en natuurlijk de World of Disney megastore voor all merchandise Disney. Vervolgens kun je rechtdoor naar Hollywood Studios Park of rechtsaf naar Disneland Park. Wij kozen de route rechtuit en na 2 leden van ons kroost te hebben ingeschreven bij de Guest Services desk voor de ontvangst van een Special Needs pas was de Tower of Terror de eerste attractie die werd betreden. Echter, deze reisadviseur bleef buiten op de tassen passen. Ik doe veel, maar na mijn eerste ervaring in 2011 met de vallende lift sla ik dit huzarenstukje graag over.

Crush. Daar heb ik een crush op. Want in vrijwel alle thrillrides die volgden was Wallie present. Dus ook in Crush Coaster, waarin je met 4 plaatsneemt een schildpaddenschild dat in het donker een heel traject aflegt alsof je in het water in een stroomversnelling terecht bent gekomen. Het gebeurt dus dat je vooruit start en achteruit eindigt. De Studio Tram Tour, waar de rekwisieten uit Disneyfilms worden gepresenteerd en een kijkje wordt gegeven achter de schermen van de special effects volgde, van commentaar voorzien door de epische Jeremy Irons. Je weet wel, Scar uit de Lion King.

Voor Moteurs Action de stuntshow bleek te weinig tijd en misten we dus de voorstelling. Maar dit vlammende spektakel met Bliksem McQueen is een aanrader. Rock 'n' Roller Coaster was dicht omdat deze wordt verbouwd. Hoofdpersonage zal niet langer Steven Tyler en z'n band Aerosmith zijn, maar wordt Iron Man. Hij is een van de Marvel personages. Het baanverloop zal overigens hetzelfde blijven, dus dat betekent na heropening nog steeds binnen 3 seconden op 92 kilometer per uur. In 2020 ga ik het vast meemaken.

Afsluiter van de dag was bij Remy, de rat in Ratatouille. Deze 3D-experience, met als toevoeging warmte en waterdruppels geeft je het gevoel heel klein te zijn. De attractie staat bekend de kostbaarste van Europa te zijn vanwege de gebruikte technologie. Inmiddels is ook bekend dat Epcot in Florida een versie krijgt.

Na het diner in het naastgelegen restaurant waren we behoorlijk moe. En was het inmiddels ook wat later op de avond. Dus hup naar de kamer en lekker slapen.

De volgende dag was een werkdag voor mij. Ik liet mijn gezin en onze vrienden in het hotel relaxed opstaan en spoedde mij naar Hotel New York waar het Disneystars salesteam voor mijn collega reisprofessionals en mij een ontbijtpresentatie hadden voorbereid. Echter voordat we na de maaltijd aan het werk gingen, was er een fotosessie met... Mickey!

Na het opnemen van de nodige informatie over Parijs Orlando en de Disney cruisevloot kon ik terug naar mijn gezin. Met VIP fastpasses (niet te koop, maar inclusief bij de suites van een aantal Disneyhotels) en polsbandjes voor de avondshow Disney Illuminations. Disney Parijs gaat nog groeien en ruimhartig investeren in Hollywood Studios Park.

Ons park voor de tweede dag was Disneyland Park. Main Street kun je het beste omzeilen door links of rechts de winkelpassage te nemen. Dat loopt een stuk sneller. Mijn gezin was inmiddels in Hyperspace Mountain beland en ik was net te laat om mee in de rij te stappen. Uiteindelijk heb ik natuurlijk wel een paar rondjes gereden: alles is nu in Star Wars thema en van binnen is het baanverloop ook anders geworden.

Achter Hyperspace Mountain is Star Tours. Je neemt plaats in een simulator en bent passagier van Captain 3CPO in de ruimtewereld van Star Wars. Enge creaturen en zelf Darth Vader komen voorbij. Buckle Up! Een kleine wandeling verder is Buzz Lightyear Laser Blast waar onze tieners de mama's probeerden af te troeven...

Daarna trokken we naar Frontierland (Phantom Manor was in de renovatie), waar Big Thunder Mountain (BTM) op ons wachtte. Een van de populairste attracties van heel Disneyland was gerenoveerd sinds mijn laatste bezoek aan het park in 2014. En wat had dat mooi uitgepakt! Een geweldige rit van bijna 4 minuten over 1500 meter baan. Het fijne is dat het hele gezin (minimaal 102 cm groot) deze belevenis kan meemaken. De trein gaat niet over de kop en dat kan een voordeel zijn. Aan het eind van ons weekend hadden we ruim 7 kilometer afgelegd in deze ene attractie.

Omdat het 'erbij hoort' was It's a Small World de volgende stop. Met frisse tegenzin stapten onze tieners aan boord van het bootje. Om het uiteindelijk 'wel leuk' gevonden te hebben. De tassenpasbrigade had pech om in een attractie te gaan waar ze wel naar had uitgekeken, want de dansende Theekopjes werden gerenoveerd. Die vrijwilligheid kwam weer van pas bij Indiana Jones, de eerste achtbaan met een looping van alle Disneyparken.

De tijd vliegt op zo'n dag dus het werd alweer tijd voor het diner. Dit keer in Silver Spur steakhouse waar een fijn stukje vlees volgens de juiste cuisson op de BBw werd bereid. Na het tafelen werd het na wat rondjes Hyperspace Mountain tijd voor de afsluitende muziek-, licht-, laser-, water- en vuurwerkshow Disney Illuminations bij het Kasteel van Doornroosje.

Op de zondagochtend ging de jeugd nog het park en na de lunch zetten we koers naar eigen land: het zat er weer op

We'll be back.

Deel dit:

Terug Naar Boven