Cruise in Caribbean Eurodam

Walter Colijn on 23 February 2013

Deel dit:

In het voorjaar heb ik met mijn gezin en ouders een Florida reis gemaakt. Mijn vader werd afgelopen winter 70 en wij waren 12,5 jaar getrouwd. Reden genoeg voor een feestje en hoe kan je dit beter vieren? Als je geen zin hebt in kaas, toastjes en wijn op een rijtje, ga je gewoon lekker op vakantie!

Ook het doorbreken van de winter is met elke vorm van winterzon ideaal. Je knapt er behoorlijk van op.

Onze reis begon, zoals vaak, met een vliegreis. Deze keer vlogen we met British Airways naar Orlando. Bij British Airways bepaalt de duurst gevlogen klasse de bagagevrijheid voor alle vluchten. Terug vlogen we Businessclass dus hier hadden we ook op de heenreis voordeel van. Op de heenreis kozen we voor World Traveller Plus. De grotere stoelafstand ten opzichte van de Economy Class (17 cm) merk je echt en is de meerprijs zeer zeker waard. Het eten aan boord is goed ( er is meer in vliegtuigland dan alleen kip of pasta).

Wij hadden een 15 persoons Van voor ons zessen gehuurd. Zo groot? Gewoon, omdat we naast een paar pretparken bezoeken, ook gaan cruisen. En dan neem je nog wel eens wat mee. 11 koffers in totaal. Dus een A-team Van komt dan best van pas.

Wij hadden geboekt in het Disney All Stars Music Resort. Dit is een budget accommodatie, het verst weg gelegen van Disney Downtown, de 4 pretparken en de 2 waterparken . Geen bezwaar, want het shuttlebussysteem brengt je overal naar toe. De kamers zijn in orde. De parken. Wij kozen voor Animal Kingdom, een combinatie van pretpark en dierentuin. Prachtig aangelegd, je waant je in de tropen. Ineens sta je dan in werelddeel Azië oog in oog met de Verschrikkelijke Sneeuwman: Achtbaan Expedition Everest was een must om te beleven. Deze bevindt zich achterin het park en dat is dan ook de tip: betreedt een pretpark, loop door naar de achterkant van het park en werk naar voren. Een andere leuke attractie is Kali River Rapids, een wildwaterbaan. ‘You will get wet and probably get soaked’ Seaworld. Dit park is een combinatie van pretpark en dolfinarium….maar dan echt groot! Er zijn 2 achtbanen, de Manta en Kraken. Onze kids verheugden zich enorm, echter mijn zoon bleek voor deze attracties nog te klein. De teleurstelling was groot. Houdt daar dus rekening mee. We hebben een zeeleeuwenshow en een orkashow bezocht en zijn naar de haaientank geweest. Ook hebben we per helikopter een tocht naar Antarctica gemaakt. Fasten your seatbelts! Na al dit pretparkengeweld zijn we op zaterdag in de auto gestapt richting Fort Lauderdale. Eenmaal aan boord, voelde het vertrouwd, thuiskomen. De Holland America was gekozen op basis van het gezelschap: het vertrouwde van de inrichting, de servicegraad van de bemanning en de het goede eten was voor zowel mijn ouders als onszelf belangrijk. Voor onze kinderen was lekker niksdoen en af en toe naar Club HAL afdoende vertier, samen met het zwembad.

We hebben leuke dingen gedaan: Snorkelen en zwemmen met manta’s op Grand Turk, zwemmen met dolfijnen op Tortola en parasailen en paardrijden op Half Moon Cay. Op San Juan hebben we in de Starbucks gezeten, lekker met Facebook in de weer geweest op de gratis WiFi aldaar. Nou ja, je moet wel eerst koffie kopen… Op de route waren 2 zeedagen ingebouwd en dat is prettig. De formele avonden zijn ook op deze 2 dagen, dus je hoefde je nooit te haasten vanaf een uitstapje. Het middelgrote schip met 2100 passagiers voelt vrijwel nergens benauwd aan; iedereen kan ergens wel een gerieflijk plekje vinden. De hutten zijn bovengemiddeld in formaat. Eten deden wij op de open zitting en we hadden altijd direct een plaats. Een avond hebben we gegeten in Tamarind en dat was de meerprijs van $15 per persoon (kinderen betalen niets) waard. Een andere avond aten we in de Pinnacle Grill welke was omgetoverd tot Le Cirque. De chateaubriand was heerlijk!

Na de cruise hebben we nog een Everglades excursie gemaakt voordat we terugvlogen.

Wij kijken terug op een geslaagde 3 generatie vakantie op een warm gedeelte van onze aardbol. Dit verslag is slechts een bloemlezing van wat we beleefd hebben Neem vooral contact met me op en ik vertel het hele verhaal!

Deel dit:

Terug Naar Boven