Curacao 10 jaar later

Walter Colijn on 06 September 2017

Deel dit:

Afgelopen meivakantie vertrokken wij na 10 jaar weer naar Dushi Korsou voor 10 nachten relaxen in de tropische zon.

Ondanks de Schipholperikelen (met name bij de marechaussee) en dankzij de speciale assistentie voor onze zoon Ryan, konden wij ons verheugen op een voorspoedige vlucht met onze nationale luchtvaartmaatschappij.

Ook al is Curacao een echte vakantiebestemming, je wordt als passagier aan boord bij #KLM gewoon nog met de nodige gastvrijheid benaderd. Daar hou ik van en het loont de moeite prijzen te vergelijken. Wat ik ook doe voor mijn reizigers, maar ook deze route heb ik mijn persoonlijke favoriet al gekozen. Er waren op de meivlucht 80 kids aan boord, volgens de stewardess ongekend.

Met de rechtstreekse vlucht mee betekent in dat geval vroeg in de middag aankomen. Even wachten op de huurauto en de rit naar het hotel kon beginnen.

Deze reis was voor mij extra bijzonder. Het was namelijk de eerste keer in mijn 23 jarige chauffeurscarrière, dat ik een huurauto kon besturen. Zoals de meesten van mij weten heb ik een fysieke beperking waardoor een aanpassing in mijn auto nodig is. Sinds 5 jaar bezit ik een mobiele variant en deze had ik meegenomen. Ik kon rekenen op warme belangstelling en duimen omhoog van beveiligingsmedewerkers op de luchthavens en de dagen na de dag van aankomst en de laatste dag voordat we weer naar huis gingen was ik graag de Bob. Zo blij!

Ons verblijf was in een hotel dicht bij Mambo Beach.

Dagen aan het strand of zwembad wisselden we af met bijvoorbeeld Koningsnacht en Koningsdag. Wij waren bij Madero beach Club op Mambo op Koningsnacht en in bruisend Willemstad bruisend overdag. Heel bijzonder om de verjaardag zo uitbundig te vieren. Zeker de wijk Pietermaai is ons land in miniatuur ten top met de spellen, koekhappen, frikadellen en rommelmarkt die we hier in Nederland kennen. Elke bar in de stad heeft wel een happy hour of een feest tot in de late uurtjes. Laat de Curaçaoërs en Nederlanders maar een feestje bouwen…

Natuurlijk kon ik de kans niet laten schieten om hotels te gaan bekijken. Bij Papagayo Hotel, Acoya Suites en Santa Barbara Beach & Golf Resort mocht ik een kijkje nemen; daarnaast sprak ik af met een goede leverancier voor villa’s op het eiland.

Onweerstaanbaar was op een vroege ochtend een bezoek met mijn zoon aan Bakkerij de Zon voor een donut met bakkersroom en kon ik het niet laten om op de Old Quarry #Golf Course een balletje te slaan op de Driving Range. Met handicap 55 bleek de 9 holes net even te heftig en heb ik nog het nodige studeerwerk te doen ;)

Naast Mambo Beach bezochten we ook Jan Thiel Beach, Cabana Beach, Kokomo Beach en Porto Marie. Bij de laatste locatie spotten we zelfs een BN’ er met zijn gezin in het wild. Helemaal niet zo gek als je bedenkt dat het eiland geliefd is in Gooise streken.

Curacao is een bestemming die ik sinds 1998 in mijn hart heb gesloten en waar ik zeker nog vaker zal terugkeren. En dan laat ik er niet opnieuw 10 jaar overheen gaan. Beloofd!

Deel dit:

Terug Naar Boven