Epic, Norwegian Epic

Walter Colijn on 29 October 2018

Deel dit:

Wauw! Onze herfstvakantie aan boord van Norwegian Epic was wauw! Als je in maart bedenkt wat je met de herfstvakantie wilt gaan doen en het blijkt ook nog eens het thema van de cruisemaand te zijn geworden, dan kan het niet anders dan fantastisch uitpakken #ChooseCruise Puzzelen welke route het meest aantrekkelijk is, welk schip beantwoord aan ieders wensen, de hutten bij elkaar weten te boeken (op dek 13 notabene), vluchten en transfers regelen. Als de basis maar staat. De rest komt wel. En zo deed ik dat.

Later boekte ik 1. een fietsexcursie Napels 2.treinkaartjes van de havenplaats Civitavecchia naar Rome v.v. èn een hop on hop off bus voor het doorkruisen van de stad. 3. een auto in Livorno voor een tocht door het Toscaanse herfstlandschap en 4. een halvedag excursie stadstour Barcelona met bezoek aan Sagrada Familia en een Tapas lunch. Al deze excursies verzorgde ik voor onze groep van 8 in eigen beheer via leveranciers waar mijn organisatie contact mee heeft. Stuk voor stuk pareltjes in de lotusbloem en 110% geslaagd in opzet en uitvoering.

Onze ‘mode of transportation & accommodation’ was Norwegian Epic. Een schip uit 2010 voor 4100 passagiers, gebouwd volgens nieuwe inzichten. Brutaal en gewaagd. Nooit geëvenaard en herhaald. Uniek en ten volle ervaren door WallieCruise & familie. Iedere rederij heeft een publiek persoon als boegbeeld. Er zijn er met Sophia Loren, Shaquile O’Neal, Angela Lansbury of Oprah. Norwegian Cruise Line heeft Pitbull, de artiest uit Miami. Beter bekend als Mr. 305. Dus aan muzikale invulling ontbrak het deze keer niet. Dalé! Met een privé transfer werden wij na onze Transavia-vlucht direct naar het schip vervoerd, alwaar we de koffers inleverden bij de kruiers en de check in zonder oponthoud werd doorlopen. Eenmaal aan boord konden we het beste de trap nemen, gezien de drukte bij de liften. Dus hup, van dek 6 naar dek 13. Goed voor de verbranding, zeg maar.

Onze hutlocatie was midscheeps en bijna ideaal gelegen tussen het voorste en achterste trappenhuis. 4 hutten naast elkaar, waarvan de 2 hutten van ons gezin van een tussendeur waren voorzien. Heel gemakkelijk voor het lenen van toiletartikelen door onze pubers… Ontbijten en lunchen deden we voornamelijk in het Garden Café op dek 15, waarbij er op hygiëne heel erg goed gelet wordt. Bij elke publieke ruimte staan ‘hand sanitizers’ en op de toiletten hangen doekjes om de deurklink mee aan te vatten als je ruimte verlaat. Het meest in het oog springend zijn echter de altijd vrolijke medewerkers die je welkom heten en voorzien van een spuitpistool met hetzelfde goedje je aanspreken met een uitbundig ‘Good Morning: washy, washy. Enjoy your day’ Dat maakt je vrolijk.

De eerste dag zaten we in het drukke gedeelte naast het buffet. Vanwege de marmeren vloer en de vele mensen een bleek het een ongelukkige keuze. Wij ontdekten dat er een specialiteitenrestaurant 1 dek lager in verbinding stond met het buffetrestaurant als overloop voor de drukte. Dat restaurant werd door weinigen gevonden. Bijkomend voordeel: tapijt op de vloer dus geluidsabsorberend.

Voor de week hadden we ten aanzien van het diner een pakket gekocht van 3 specialiteitenrestaurants plus 1 dinnershow. De overige 3 avonden dineerden we in restaurants welke in de passageprijs waren inbegrepen. - Teppanyaki, het gooi- en smijtwerk met Aziatisch eten, werd door Norwegian Cruise Line in 2006 al geïntroduceerd aan boord van de Norwegian Pearl. Ook al is de kok niet altijd Japans maar vaker Filipijns, ze hebben zeker evenveel plezier in het entertainen van de gasten aan tafel. - Cagneys Steakhouse. Voor liefhebbers van Flees. Met een hoofdletter F. Want dat kun je daar zeker èn goed eten. Heb ik nou een taalfout gemaakt? Zeker wel, want dan weet ik zeker dat ik je aandacht heb. Want ook hier was het een Feestje aan tafel met een ober die z’n gasten perfect bediende en een sommelier die z’n kennis over het goddelijke druivenvocht perfect op orde had. Speciaal voor evenementen met wijn heb ik een overhemd gekocht met kurketrekkers erop. Vol trots liet ik hem zien dat ik helemaal ‘in the mood’ was. Zegt hij gewoon, superdroog: ‘Dat wat jij op je shirt hebt, is kinderspeelgoed’ en vervolgens laat hij vol trots zijn kelner kurketrekker zien: ‘ deze gaat 4000 flessen mee, ik heb er vier bij me, want gedurende mijn contract ben ik van plan 16000 flessen open te trekken’. Van dat soort mensen aan je tafel, wordt je gewoon blij. - La Cucina. Italiaans eten, maar dan net weer even anders. Helemaal in Italiaanse sferen inclusief muziek. - Dinnershow Cirque Dreams. Een productieshow in een circustent, met diner. Acrobatiek verweven met humor. Interactie met publiek en kunstige capriolen. Een ander hoogtepunt van onze cruise was de pre-dinner borrel. Het is altijd even zoeken waar je je thuis voelt, maar ineens vonden we een bar en een hele lieve Chinese serveerster die perfect matchte met ons gezelschap. Het maakt je cruise ervaring rijker.

Na het diner gingen we veelal ons weegs, maar ook bezochten we de show Burn the Floor en Priscilla, Queen of the Desert. De eerste was ons als dansfamilie natuurlijk niet vreemd, met perfecte uitvoering van het zeer diverse palet dat je in een dansschool bij jou in de buurt kunt vinden. Hoog niveau, geweldige muziek en zang. De tweede was de zoektocht van een vader die zich enerzijds niet wil onttrekken van de liefde voor zijn zoontje, maar ook de innerlijke drang niet uit de weg wil gaan die hem vertelt ook op mannen te vallen en graag de show wil maken als dragqueen. Geholpen door twee andere queens gaan ze in een roze bus met de naam Priscilla op roadtrip door Australie op zoek naar acceptatie. Hilarisch, doorspekt met heftig taalgebruik, grappen en discokrakers uit de jaren 70 en 80. Norwegian Cruise Line zorgt ervoor dat je je nooit verveelt. Want een andere groep artiesten beleeft een revival: The Beatles. In hun eigen Cavern Club, gelijk die in Liverpool. Wat je al niet met een pruik en een jasje met stropdas en enkellaarsjes voor elkaar krijgt.

De ervaring van de excursies, die vertel ik graag in een persoonlijk gesprek. Aan de telefoon, bij je thuis, op een centrale locatie bij een kop koffie of een glas wijn (ik trakteer uiteraard). Voor solo travellers, stellen, families of groepen. Doe ik gelijk wat tips aan de hand.

#ChooseCruise, de beste keus voor een vakantie op het water.

Deel dit:

Terug Naar Boven