Hoelaat is het middernachtbuffet?

Walter Colijn on 11 June 2014

Deel dit:

Van scheepsbezoeken valt veel te leren en een verslag te maken. En dat doe ik graag. Met 66 scheepsbezoeken in 22 jaar tijd is het nog altijd een feestje om aan boord te zijn.

En als cruisespecialist ben ik bij elke rederij hartelijk welkom; Men beschouwt me de wandelende scheepsencyclopedie die het 'product' van elke rederij aan de man moet brengen. Ook in tijden van het snelle internet is het niet alleen de consument die een trechter/spreekbuis nodig heeft, ook de leveranciers zitten vaak niet te wachten op de stroom vragen van elke individuele klant.

En daaruit spreekt nu net de meerwaarde van deze Travel Counsellor. Er is geen vraag waar ik het antwoord niet op weet (te vinden). Een gevaarlijke uitspraak, dit realiseer ik me, maar probeer me maar uit.

In 2014 bracht ik een bezoek aan Seabourn Quest, EUROPA 2 en Queen Elizabeth. Drie totaal verschillende schepen en belevenissen. De gemene deler? Het hoogstaande culinaire niveau. Want tijdens een cruise is de inwendige mens heel belangrijk. Net als de routes en de gewenste accommodatie aan boord.

Elk jaar probeer ik nieuwe schepen aan mijn lijst toe te voegen en nog altijd lukt me dat. Want Nederland wordt ontdekt en steeds meer afvaarten vertrekken/eindigen in Nederland (Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam) Zelfs Harlingen is in 2014 een aanlegplaats! Voor 2015 en 2016 staan diverse nieuwe schepen op stapel. De keuze is zeer divers en voor elk gewenst te besteden bedrag is er al zo'n fantastische vakantie.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden: bekijk de foto's maar van de 3 bezochte schepen. Op de planning voor 2014 staat nog de Marina van Oceania Cruises.

De titel van dit verslag verwijst naar een van de vele 'gekke' vragen die er over cruises gesteld zijn. Andere vragen kunnen niet gek genoeg zijn....ze bestaan niet

Zijn er dus vragen? Bel me gerust (wakker). Ook om middernacht.

Deel dit:

Terug Naar Boven