Orlando is meer dan alleen parken. Toch?

Walter Colijn on 06 September 2017

Deel dit:

Dit reisverslag gaat over een reis die ik in mei 2017 mocht maken. Een beetje dubbel gevoel maakt zich van nu mij meester. We vlogen met Air Berlin, dat trots had aangekondigd een directe verbinding naar Orlando te starten. Wij zaten op die zaterdag in mei aan boord van de allereerste vlucht. Ik schrijf dit verslag in september 2017 en inmiddels is Air Berlin in zwaar weer terecht gekomen.

Hoe dan ook, ik vertel hoe ik het ervaren heb alsof we van niets weten.

Air Berlin is een grote speler op de luchthaven van Düsseldorf. Een belangrijke vertrekplaats voor Nederlanders. Ik wist al een beetje hoe ze aan boord met de passagiers omgaan omdat ik in 2016 als eens met ze gevlogen had: punctueel en correct. En als passagier wordt je nog gezien èn behandeld als passagier. Echt super.

We gingen aan boord en omdat we naar Orlando vlogen kregen we Mickey (en Minnie) oren uitgedeeld. De service was goed, het eten de gebruikelijke kip of pasta, maar het smaakte ook nog. In vogelvlucht komen we aan in Orlando alwaar een delegatie ons opwacht op het platform: de brandweer met een vochtig doopsaluut en de nodige belangrijke mensen van de airline en het vliegveld. Van harte welkom in Orlando!

Nadat we als VIPS werden begeleid over het vliegveld – we gingen zelfs eerder door de security dan onze eigen crew #vondenzenietzoleuk – werden we per bus naar ons hotel gebracht: het Disney Swan & Dolphin Hotel. Wat een megagroot gebouw. De sfeer zat er meteen in. Een prachtige, - echt Amerikaanse – kamer had ik voor mij alleen. Naast de vertegenwoordiger van Air Berlin was ik de enige man in het gezelschap. We kregen een halfuurtje om op te frissen en toen moesten ons alweer melden voor het diner. Iedereen in de groep was eigenlijk doodmoe van de reis, maar zelf voelde ik er weinig van. Ik was 36 uur eerder uit Curacao gekomen, dus had vrijwel geen jetlag. The night was to be mine!

Onze gastvrouw van Visit Orlando bracht ons naar International Drive waar we iDrive 360 bezochten. Hier stapten we aan boord van The Coca Cola Orlando Eye (reuzenrad), Madame Tussaud en SeaLife. 24 uur wakker zijn maakt toch dat de trek het wint van de slaap dus Mango’s Café was de laatste stop van de dag. Dat is een nachtclub, waar je tijdens het eten een geweldige show krijgt voorgeschoteld. Een smakelijk driegangenmenu, een klein drankje en enkele dansmoves later was het tijd om op te stappen en het bed op te zoeken.

De volgende dag stond het ontbijt met Disneyfiguren op het programma. Pluto, Goofy, Knabbel en Babbel dartelden rond de tafels, terwijl we het ontbijt goed lieten smaken: omelet made-to-order, verse danish en mooi fruit. Dat mag ook wel in dit 5* hotel waar het ondanks de omvang je aan niets ontbreekt. Het vervoer vanaf dit hotel gaat over water en wij lieten ons brengen naar Epcot. Een park dat in 1980 origineel was bedoeld als technologiepark met een blik op de toekomst. Inmiddels is het een terugblik op het verleden, maar dat geldt niet voor de attracties. Die zijn bij de tijd en zeker de moeite waard. Na de lunch was het tijd voor Magic Kingdom. Gelijkenissen met Parijs zijn er zeker, maar alles is hier vele malen groter. Vanwege de Amerikaanse moederdag was het deze dag behoorlijk druk. Een Fastpass – wij hadden de VIP versie – is geen overbodige luxe. En anders veel tijd en nog veel meer geduld. ’s avonds aten we Latin Style in Paradiso 37. Dit restaurant is gelegen in Disney Springs. Dit is vergelijkbaar met Disney Village in Parijs en kun je de avond doorbrengen met eten, shoppen en een diversiteit aan entertainment. We ontmoetten hier onze host voor de volgende dag: een bezoek aan Seaworld. Na het diner hadden we nog wat vrije tijd, maar tikte de man met de hamer toch met enige dwang bij menigeen. Gezien de kilometers in de benen geen vreemde gewaarwording. Terug in de bus en hup naar bed. Op de maandag, voorafgaand aan het bezoek aan naar Seaworld hadden we nog een rondleiding door ons Disneyhotel en werden we door de salesmanager (hij werkt er al 27 jaar) getrakteerd op een speciaal ontbijt. Op mijn vraag of het ook boekbaar is voor reizigers zij hij resoluut: No, this is just for VIPS and special friends’ De foto’s spreken voor zich. Na het ontbijt namen we afscheid van een geweldige entourage, gingen de koffers in de bus en reden we naar Seaworld. Men legt er zeer de nadruk op de juiste verzorging van de dieren. We maakten een behind the scenes tour - die geboekt kan worden a USD 30 pp – om te laten zien hoe goed ze voor de dieren (o.a. dolfijnen, haaien, orca’s, manatees en pinguins) zorgen. De reden hiervoor is de slechte berichtgeving van de afgelopen jaren waarmee het park vrij veel negatief in het nieuws is geweest.

Waar het de attracties betreft ligt er een grote nadruk op dierenshows, maar ook de achtbanen hebben een prominente plek. Vooral aan dat laatste beleefde ik veel plezier. Altijd onder het mom van ‘de eerste keer is eng, daarna is het appeltje-eitje’. Wie gaat met me mee? Aan het eind van de middag togen we naar ons volgende hotel. In tegenstelling tot de 4* omgeving van de ochtend was het voor ons in deze 3* Ramada Plaza omgeving even omschakelen geblazen.

Tenslotte was het tijd voor een shopping spree in de Orlando Premium Outlet Mall. Handig voor een spijkerbroek of kledingset voor de golfsport ??

Voor het ontbijt de volgende dag reden we naar het Sonesta Suites Orlando hotel. Een net hotel met een prettige ontvangst. Het ontbijt was eenvoudig maar goed. De kamers zijn ruim van opzet en voorzien van alles wat je nodig hebt.

Universal was de volgende locatie waar we de hele dag mochten doorbrengen. Spiderman, The Hulk, Jurassic Parc maar ook Harry Potter konden op warme belangstelling rekenen van onze groep. Als afsluiting van de dag togen we naar het Rosen Shingle Creek Hotel. Heel Amerikaans – dikke tapijten, veel marmer – maar met uiterst vriendelijke mensen. Het verhaal achter de eigenaar Harris Rosen is een bijzondere.

Als we al dachten dat het ontbijt in het Disney hotel het summum was, bleek niets minder waar toen we naar het Four Seasons Resort @ Walt Disney Resort reden. Wat een super hotel. Uiteraard, de bedragen per nacht zijn van een andere orde, maar wanneer je dat ervoor over hebt, dan wordt je met alle hoffelijkheid die je je maar wensen kunt, verwelkomd.

Na onze rondleiding maakten we ons op voor het laatste hoogtepunt van onze korte trip naar Florida: de Everglades. Per Airboat scheerden we over het sawgrass (zaaggras, dus handjes binnenboord) en spotten we daadwerkelijk enkele krokodillen. Onze dag was volmaakt!

Na onze lunch met pulled pork eindigde ons verblijf in de staat Florida. Air Berlin bracht ons terug naar Europa. Wat een reis, wat een parkengeweld en een indrukken heeft Florida op mij gemaakt. Een uitstekende bestemming voor alle soorten vakanties in elke samenstelling. Ik kom er zeker terug.

Deel dit:

Terug Naar Boven