Relaxen bij Robinson

Walter Colijn on 19 October 2014

Deel dit:

Onze herfstvakantie brachten we door bij Robinson Club Quinta da Ria in de Algarve in Portugal. Een (uiteraard) zelf samengestelde rondreis - inclusief Schipholtaxivervoer - met een lijndienstvlucht van Tap Air Portugal, via Lissabon naar Faro. Bij aankomst was een koffer in Amsterdam blijven staan. Gemeld bij lost&found en 2 dagen later kwam de koffer nagestuurd aan in het hotel. Als reisadviseur heb je de uitdagingen in/uit eerste hand.

De privétransfer in Portugal was keurig op tijd, op zowel heen als terugreis. Goed, snel, comfortabel en betrouwbaar. Geen ellenlange rit naar diverse hotels op de route. Veel hoger in prijs? Helemaal niet en een standaard item bij de reizen die ik samenstel voor mijn klanten.

Robinson is een keten van Duitse hotels met een volpension of allinclusiveformule. Duitse degelijkheid, dat moet gezegd worden, alles klopte. Quinta da Ria is een hotel dat sinds 2008 bestaat en beschikt over een 18 holes golfbaan. Ik ben zelf geen golfspeler, maar ik kan me voorstellen dat het hier heerlijk spelen is.

De verzorging is goed: ontbijt, uitslapersontbijt, lunch, middagsnack, diner en late night buffet; aan eten geen gebrek. Wijn, bier en water is bij lunch en diner inbegrepen. Op andere momenten die je af te rekenen met je kamersleutel. De prijzen van de drankjes zijn redelijk gebruikelijk voor de luxere horeca. De accommodatie is verder op sportief en gezond bezig zijn ingericht: fitness, wellness, tennis, voetbal, beachvolley: er is veel te doen, als je wilt. Of gewoon lekker lui aan binnen- of buitenbad met een boek.

Diverse excursies worden aangeboden. Wij gingen op een Segwaytour. Dat is echt leuk! Met je gewicht zorg je voor de snelheid van je voertuig. Tot wel 25km/h! Aanrader…

Ook zijn we naar een olijvenplantage geweest, waar we uitleg kregen en de diverse oliën konden proeven. De een was lekkerder dan de andere kan ik melden… :-)

De Duitse Robinson met als Franse tegenhanger Club Med zijn accommodaties waar de prijs hoger ligt, maar je veel waar voor je geld mag verwachten. Wij hebben het heerlijk gehad en kijken terug op een (om diverse redenen) bijzondere 3 generatie vakantie.

Deel dit:

Terug Naar Boven