Relaxing in Bali

Walter Colijn on 07 September 2019

Deel dit:

Relaxing in Bali

Selamat Pagi! Apa Kabar? Bagus!! Een fascinatie voor taal heb ik van huis uit meegekregen. De gastvrije Balinese medewerkers van Spa Village Tembok aanspreken in hun eigen taal doet ze glimlachen van oor tot oor. Want ze zijn er aangenaam door verrast. Missie geslaagd. Bedankt pa!

Goedemorgen! Hoe gaat het? Goed! Het zijn simpele beleefdheden over en weer in een voor mij niet zo bekende cultuur. Maar ik voel me er senang bij.

Het is november 2018. Glasgow Internationale Travel Counsellors Conferentie. In een zaal met 2000 mensen worden prijzen van sponsoren weggegeven aan aanwezigen. Je moet echt in de zaal zitten als je naam genoemd wordt; zo niet komt er een nieuwe naam. Na vele mooie video’s van nog mooiere reizen – je denkt namelijk telkens aan wat we allemaal te bieden hebben en aan welke van mijn reizigers ik zoiets prachtigs zou kunnen adviseren – melden de presentator en presentatrice van dienst dat nu de internationale prijs zal worden weggegeven. De hand gaat in een aparte doos met zeker 150 briefjes met namen. Het briefje gaat open ‘ And the winner is… Walter Colijn. Hier ga je naartoe…roll video’ Voor ik goed en wel bekomen ben van het feit dat mijn naam valt, wil ik naar voren lopen alsof het een Oscar uitreiking is. Nee joh, zegt de presentatrice, blijf lekker zitten. Maar ondertussen heb ik die video toch echt gemist.

Collega’s hebben wel opgelet en feliciteren me. Nou ja, ik hoorde dat het 7 nachten Bali waren, iets met volpension elke dag massage. In Spa Village Tembok. Elke dag massage? Ik zal het wel verkeerd hebben verstaan.

Twee dagen later ben ik terug in Nederland, heb ik Karen uiteraard verteld dat ik (weer eens, het zal ook niet) iets heb gewonnen en dat er vakantiedagen aangevraagd moeten worden bij haar baas. Kunnen de kids mee? Bestudering van de site van Spa Village Tembok leert dat het adult only is. Wanneer gaan we heen dan? 2e week september is nog ruimte in onze agenda. De kids zijn dan opgestart op school en tegen die tijd zijn ze oud en voor een weekje verantwoordelijk genoeg om alleen te kunnen zijn. Opa en oma’s in de buurt indien nodig plus de hele straat waar goed contact mee is.

Lees verder via deze link: http://bit.ly/TCWalterinBali2019

Deel dit:

Terug Naar Boven