Rondreis USA: The Real America: Wyoming, South Dakota, Montana en Idaho

Walter Colijn on 05 September 2004

Deel dit:

In 2004 ben ik 11 dagen ondergedompeld geweest in het natuurschoon en alle bezienswaardigheden van deze 4 staten in het noordwestelijke deel van de USA.

Wij vlogen met United Airlines via Washington naar Denver, waarvandaan we per bus naar ons hotel voor de eerste nacht werden gebracht.

Darna stapelden de bezienswaardigheden zich op

In South Dakota bezochten we

- Mount Rushmore - In steen uitgehouwen hoofden van 4 presidenten George Washington (1), Thomas Jefferson (3), Theodore Roosevelt (26), and Abraham Lincoln (16) - Black Hills National Forest - Crazy Horse Memorial - "My fellow chiefs and I would like the white man to know the red man has great heroes, too." - Het plaatsje Deadwood, het walhalla voor gokliefhebbers in Saloon no.10 om vervolgens als Pistolen Paultjes en Paulina's (Wild Bill Hickok en Calamity Jane) elkaar in een vuurgevecht buiten op straat om te leggen - Badlands National Park - Bear Country USA

In Montana gingen we naar

- Big Sky Resort - het grootste skigebied van de USA Wij waren hier in de zomer en sliepen op een ranch met mogelijkheden tot fly fishing en paardrijden (Western Style). De overnachting was heel special in de 320 Ranch. Aanrader! - de hoofdstad Billings - Little Bighorn Battlefield National Monument

In Idaho brachten we een bezoek aan

- Pocatello, The Smile City. In deze stad was het verboden NIET te lachen. Vandaar de bijnaam Smile City, het jaarlijkse Smile Fest en het logo: de Smiley ! Verder heeft deze stad een cruciale rol gespeeld tijdens de Gold Rush

Wyoming was het hoogtepunt vanwege

- Yellowstone National Park, alwaar we sliepen in de grote Old Faithfull Inn. Dit hotel, geheel opgetrokken uit hout heeft meerdere vleugels en kamertypes dus het is altijd opletten wat je kiest. Raadpleeg mij, uw Persoonlijke Travel Counsellor voor de juiste kamer bij uw verwachtingen van het verblijf hier! - Old Faithfull geiser: Van de vele geisers is deze de meest actieve; hij blaast om de 60 tot 80 minuten hete dampen in de lucht. Old Faithful geldt als de grootste attractie van het park. Een uitbarsting kan tot 32.000 liter kokend water zo'n 56 m hoog spuiten. Reeds meer dan 137.000 uitbarstingen werden genoteerd, die anderhalf tot 6 minuten duren, met tussen iedere uitbarsting een half uur tot twee uur. - Grand Teton National Park. Hier zijn we gaan raften en hebben we een broodje bisonvlees gegeten. Heel lekker!

Terug vlogen wij via Chicago; een zeer nette luchthaven met marmeren vloeren. Dit is zeer ruimtelijk en prettig. Bij United heb ik kennis mogen maken met Economy Class, Premium Economy en Business Class, dus de ervaring hiermee kan ik u in geuren en kleuren vertellen.

Neem vooral een kijkje bij de diverse foto's om inspiratie op te doen. Voor meer informatie ben ik altijd tot uw dienst.

Deel dit:

Terug Naar Boven