Silver Whisper cruise

Walter Colijn on 23 April 2010

Deel dit:

In april 2010, net nadat de aswolk was opgetrokken, vertrok ik voor een studiereis met de Silver Whisper van Silversea Cruises. De hele reis was een bijzondere ervaring, zo in die nadagen van alle as. Europa kwam weer op gang!

De reis begon in Hurghada, waar ik sliep in het Marriott Harbour Beach. Een zeer goed hotel, aan het strand. Bij het hotel is tevens een duikschool voor diverse cursussen of natuurlijk voor het huren van persluchtflessen. Voor onze groep was het hotel het verzamelpunt, waar vandaan wij richting Safaga afreisden, op ca 1 uur rijden.

Hier gingen wij aan boord van ons 5******+ schip voor een reis die ons via Aqaba en de rode rotsstad Petra naar Sharm El Sheik, via het prachtige Suezkanaal naar eindbestemming Athene bracht.

Het schip is prachtig: Maximaal 382 passagiers, all inclusive en met butlerservice. We kregen een glas champagne bij binnenkomst en werden naar onze suite gebracht. Hier kregen we uitleg over de accommodatie en de vraag of de koffer uitgepakt moest worden. Ja graag!

Een 5-tal dagen genieten aan boord volgde. Niets moet en alles mag en dan ook nog eens in een superdeluxe sfeer. Maar luxe betekende hier niet 'met-de-neus-omhoog-kijk-mij-eens-geld-hebben' sfeer. Juist het tegenovergestelde, heel benaderbaar. Wel waren wij met onze groep (gemiddeld tussen 25 en 40 jaar oud) een bezienswaardigheid. Veelal is het hier de actieve 50-plusser die een bedje aan het zwembad uitzoekt.

De havenstad Aqaba en de excursie naar rode rotsstad Petra plus de transit van het Suezkanaal vormden het hoogtepunt van deze reis.

De aankomst in Athene was bijzonder te noemen: de Griekse crisis was goed voelbaar op het Syntagma plein. Verderop, in de Plaka, was het business as usual.

Een prachtige reis met heel veel bijzondere momenten. Verhaal horen? Bel me!

Deel dit:

Terug Naar Boven