Zomer in Piemonte

Walter Colijn on 15 August 2017

Deel dit:

Een vakantie in Italië voor mezelf? Vroeger dacht ik daar niet over na. Frankrijk was het doel en altijd in een rechte lijn erheen.

Sinds ik 2 jaar geleden agriturismi in Toscane had ‘gedaan’ draaide die gedachte al bij. Maar, met de caravan? Dat zijn toch prijzige kleine plekken op overvolle campings met een hoop gedoe? En ik heb nou eenmaal een middelgrote sleurhut van 660 centimeter lengte een plekje te geven.

Tja, op vakantie met een groep fijne mensen doet dergelijke aarzeling als sneeuw voor de zon verdwijnen. En zo gebeurde het.

In een aantal etappes gingen wij met 20 gezinnen, allemaal lid van de Nederlandse Caravan Club, naar de regio Cuneo in Piemonte. Niet op vakantie met Travel Counsellors?? Hoe zit het dan met de TC Experience?

Nou, met die #TCExperience zit het echt wel goed, want ik mag dan privé en zakelijk heerlijk combineren.

Zo gingen wij op wijnexcursie (rondleiding achter de schermen, proeverij en aanschaf) in Clavesana, maakten mooie wandelingen in en om het nog niet door toeristen overspoelde Entraque (spreek uit Entrakwee), leerden veel over de samenleving van mens en wolf in de regio, beklommen een damwand en een eerste stuk van een waterval en bezochten het mondaine Monaco op 65 km – wel 2,5 uur rijden overigens - afstand.

De dagen altijd opgestart of afgesloten met een caffè of capuccino bij onze huisbar Neghelli in het centrum van het pittoreske dorpje bij Nonna (=oma) Catharina. Voor de temperatuur kan je hier best zijn: overdag goed warm, maar vanwege de berglocatie koelde het in de laatste dagen van juli en de eerste dagen van augustus nog flink af. Ideaal om in slaap te komen.

Ik zeg maar zo: er is genoeg reden om Piemonte aan te doen als je graag in alle rust en voor contact met de locals op vakantie wil. Met de caravan of in een mooie agriturismo.

Deel dit:

Terug Naar Boven