Frankrijk en Engeland, leuke combinatie!

Yvette Bodur - van der Ende on 04 September 2018

Deel dit:

Ik heb het leukste werk van de wereld! Ik mag mensen helpen bij het regelen van hun vakantie. Natuurlijk ga ik zelf ook graag op vakantie en voor de afgelopen zomer had ik een verrassende combinatie bedacht. We wilden namelijk graag weer met de auto op vakantie en ik had Engeland en de Franse Vendee al een tijdje op mijn verlanglijst staan.

Omdat je vanuit Frankrijk op verschillende manieren naar Engeland kan reizen leek me dit een leuke combi. En zo vertrokken wij op 17 augustus richting Duinkerken. Hier hadden we een nachtje hotel geboekt zodat we de volgende ochtend heel relaxed richting de haven konden rijden. Vanaf Duinkerken is het 2 uur varen naar Dover en binnen de kortste keren stonden we dan ook weer aan land. Even wennen aan het links rijden en op naar de eerste accommodatie in Kent. Ik had een week geboekt op het Foxhunter Holiday park. Wat een leuk plekje zeg, en die stacaravan...zo luxe heb ik nog niet eerder zelf mogen ervaren. De eerste boodschappen werden ingeslagen en onze Engelse week kon beginnen. We hebben in die korte tijd leuke plaatsjes ontdekt, heerlijk gegeten (Nando's is echt een aanrader, heerlijk Portugees kiprestaurant) en zijn zelfs een dagje naar Londen geweest.

De week ging veel te snel voorbij (of mijn to do lijst was te lang, dat kan natuurlijk ook) en op zaterdag 25 augustus reden we weer terug naar de haven van Dover. Terug hadden we de overtocht van Dover naar Calais. Deze overtocht duurt 1,5 uur en dan ben je al weer aan de overkant. Vanaf Calais was het nog best een stukje rijden naar onze volgende bestemming, camping Les Demoiselles in St. Hilaire de Riez. Ook hier had ik weer een stacaravan geregeld. Dit keer op een heel rustige camping, midden in het bos en vlakbij het strand. Deze week stond vooral in het teken van relaxen, zwembad, strand en de omgeving ontdekken. De Vendee is een streek waar voor jong en oud genoeg te doen is, van quad rijden tot boomklimpark. De badplaats die bij ons het dichtstbij lag was St Jean de Monts, hier heb je tal van restaurants waar je goed mosselen kunt eten en daarna af kunt sluiten met een drankje of ijsje op een terras.

Dus ook hier hebben wij ons weer prima vermaakt.

Inmiddels zijn we weer thuis, de troep is weer opgeruimd en ik kan weer na gaan denken over de volgende bestemming......

Deel dit:

Terug Naar Boven