IJsland en New York, de perfecte combinatie

Yvette Bodur - van der Ende on 08 July 2017

Deel dit:

Wat sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik met een aantal collega Travel Counsellors op studiereis mocht naar IJsland en New York. Beide bestemmingen stonden hoog op mijn lijstje en beide bestemmingen had ik nog niet met eigen ogen gezien.

Met Icelandair vlogen we in nog geen 3 uur naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Hier kwamen we in de middag aan hadden we nog even tijd voor een kleine tocht langs de kust voor we bij de Blue Lagoon verwacht werden. Wat een heerlijk begin van de reis, dobberend in het heerlijk warme water van de Blue Lagoon met zicht op het IJslandse landschap. Na het diner gingen we op zoek naar het noorderlicht. Hoe gaaf zou het zijn als we dat ook nog zouden zien….. Na een half uurtje gereden te hebben zag onze gids iets van het noorderlicht en stopte het busje langs de kant van de weg. Daar stonden we dan, vol verwachting te kijken naar de lucht. De lucht werd steeds groener en groener en ja hoor, het noorderlicht. Juichend stonden we daar langs de weg. Het noorderlicht kan van onze bucketlist. (hoewel, het was zo mooi dat ik het graag nog eens zou zien)

Na een kort nachtje werden we de volgende ochtend door onze gids opgehaald. We wilden zoveel mogelijk van IJsland zien en hadden geregeld dat we vandaag, voor vertrek naar New York, de Golden Circle tocht zouden doen. Dit is een excursie die heel vaak geboekt wordt en wij wilden dat zelf dus ook wel ervaren. In korte tijd hebben wij een deel van IJsland gezien, vlaktes, sneeuw, prachtige watervallen, een gletsjer, een geiser. Alles was even mooi. Vol indrukken werden we in de middag op de luchthaven van IJsland afgezet om door te vliegen naar New York. IJsland was prachtig, daar kom ik zeker nog eens terug.

De vlucht naar New York duurt vanaf Reykjavik ca. 6 uur. Wij kwamen aan het begin van de avond aan en reden daarna naar ons hotel in de Wijk Williamsburg. Ons hotel, the William Vale heeft een prachtig zicht op de skyline van Manhattan en de eerste indrukken waren dus ook goed.

Dit gedeelte van de studiereis bestond voornamelijk uit het “andere”New York. Zo bezochten we op de eerste dag Brooklyn en wandelden we onder begeleiding van een gids door de wijk Queens. Ook van hieruit prachtig zicht op de skyline. In de middag bezochten we het Museum of the Moving Image, een filmmuseum. Hierna pakten we de metro vanuit Brooklyn naar Manhattan. Met de metropas die we hadden gekregen konden we de hele stad doorkruisen. Onze eerste kennismaking met Manhattan was na een kort metroritje vanuit Brooklyn. Uit de metro, de trap op en zo stonden we ineens midden op Times Square! Zo bekend van tv, films etc en dan sta je er ineens zelf. Heel onwerkelijk.

We besloten naar Rockefeller Center te gaan om daar de stad vanaf boven te bekijken. Wat een mooi zicht heb je daar. Het kan soms druk zijn maar is echt de moeite waard. We hadden het Central Park van boven gezien en nu moesten we er snel heen want het diner was bij Tavern on the Green. Een bekend restaurant in Central Park. De avond sloten we af met een concert van de New York Philharmonic.

Op zondag boeken veel klanten de gospel tour. Vaak is dat in Harlem maar omdat wij het “andere” New York bezochten. Gingen wij naar een gospeldienst in Brooklyn. Wat een ervaring was dit zeg. Ben je op Zondag in New York, zeker doen! De middag hadden we even vrije tijd en New York zou New York niet zijn als je het vrijheidsbeeld niet gezien had dus dat hebben we deze middag gedaan. Hierna terug richting Manhattan, hier bezochten we de show “STOMP”. Heel bijzonder, een klein theater waar de spelers muziek maakten met alles wat je maar kan bedenken.

En dan is alweer de laatste dag aangebroken. Na het ontbijt vertrokken we naar de One World Observatory. Deze toren is gebouwd vlakbij de plek waar de twin towers van het World Trade Center hebben gestaan. We zijn hier met de lift omhoog gegaan en hebben genoten van het prachtige uitzicht. Na dit bezoek zijn we naar het World Trade Center memorial gegaan. Erg indrukwekkend om te zien. Net als het bijbehorende museum. Daar werden we allemaal wel een beetje stil van.

Ook New York was geweldig!

De combinatie IJsland en New York is echt een aanrader! De rust en natuur van IJsland en de drukte en hectiek van New York. Juist die afwisseling maakt het zo leuk.

Wil je zelf een van deze bestemmingen bezoeken? Ik help je graag en kan je de leukste tips geven.

Deel dit:

Terug Naar Boven