Op zoek naar een leuke zon vakantie? Denk dan eens aan Cyprus.

Yvette Bodur - van der Ende on 29 September 2017

Deel dit:

Wij bezochten het eiland begin november en de temperatuur was toen nog heerlijk. Dus ook buiten de vakanties om is Cyprus een goede optie. In minder dan 4 uur vlogen we naar het eiland en reden we direct door naar Paphos voor ons eerste hotel. Wat wel even iets is om rekening mee te houden, op Cyprus wordt links gereden!

De zonnebrillen konden uit de tas want met een strakblauwe hemel en 27 graden was het heerlijk in de zon. In Paphos en omgeving is genoeg te doen. Zo hebben wij de Koningsgraven bezocht en liepen we een rondje over de markt en langs de haven. Kenmerkend voor deze haven is het mooie fort. De dag sloten we af met een etentje in de plaatselijke taverne waar Meze, Cypriotische tapas geserveerd werd.

Rijdt je bij Paphos iets het binnenland in dan kom je wijngaarden tegen waar je de heerlijkste wijnen kunt proeven. Verder vindt je hier een prachtig klooster, Agios Neofytos, en weer richting de kust de baden van Aphrodite.

Onze tweede stop werd het plaatsje Tochni. Via een prachtige rit door het Troodos gebergte reden we hierheen. Onderweg nog even gestopt in Omodos. Dit is een leuk plaatsje om even doorheen te wandelen. In Tochni verbleven we in authentieke maar geheel opgeknapte huisjes. Met uitzicht op het kerkpleintje zagen we hier het echte Cyprus.

Vanuit Tochni kun je ook heel gemakkelijk met de auto in Limassol komen. Deze stad is iets groter als Paphos en hier vindt je ook leuke restaurantjes en trendy uitgaansgebieden.

Cyprus heeft voor ieder wat wils, de mooiste stranden en gezellige terrasjes maar ook de prachtige natuur en rust van het Troodos gebergte.

Wil je Cyprus zelf ook eens zien ? Ik adviseer je graag.

Deel dit:

Terug Naar Boven