Thailand Rondreis

Yvette Bodur - van der Ende on 26 June 2018

Deel dit:

Thailand rondreis Een van de leuke extra’s van mijn vak is dat ik zo nu en dan ook zelf met een groepje collega’s een bestemming ga bekijken. Zo vloog ik in Maart naar Bangkok om van daaruit een korte rondreis te maken. In een week tijd hebben wij het land goed kunnen ontdekken.

De vlucht werd uitgevoerd door Emirates. Voor mij de eerste keer dat ik met deze maatschappij vloog en zeker niet de laatste. De vlucht ging erg soepel, er is iets meer beenruimte als bij andere maatschappijen en de overstap op Dubai is goed te doen.

Na aankomst op de luchthaven van Bangkok werden we opgewacht door de chauffeur die ons naar het eerste hotel in Bangkok bracht. Na een drankje in de bar zochten we snel ons bed op. Onze eerste kennismaking met Bangkok was de volgende ochtend. Met een longtailboat door de Klongs. Erg leuk om Bangkok zo vanaf het water te zien. Met diverse stops onderweg hebben we in korte tijd veel kunnen zien. Een bezoek aan Thailand is niet compleet als je geen Thai boxing hebt gezien. Dit stond dan ook in de avond op het programma.

Vanaf Bangkok is het ca. 2 uur rijden naar de prachtige stranden van Hua Hin. Deze bestemming is daarom ook leuk om na het drukke Bangkok een paar dagen bij te komen aan het strand. Wij hebben hier een Thaise kookworkshop gedaan. Eerst met elkaar naar de markt om de ingrediënten te kopen en dan aan de slag. Erg leuk om die heerlijke gerechten zelf te leren maken, en natuurlijk na afloop lekker op te eten. In de avond is er in Hua Hin ook genoeg te doen. Loop nog even langs de kraampjes van de markt of ga gewoon lekker op een terrasje zitten en geniet van alles wat aan je voorbij trekt.

Vanaf Hua Hin trokken we weer verder richting de River Kwai. Hier hadden we een prachtig hotel waar je alleen met een longtailboat kon komen. Even afgesloten van alles en iedereen midden in de jungle. Hier bezochten we een Mon dorp. Dit zijn de plaatselijke bewoners die hier in de jungle wonen. Na dit bezoek vertrokken we per bamboo vlot weer terug naar ons hotel. Voor de avonturiers onder ons was het ook mogelijk om het water in te springen en zo al drijvend terug naar het hotel te gaan.

Na het verblijf aan de River Kwai was het tijd om de brug over de River Kwai te bezoeken. Ook echt een bestemming die niet mag ontbreken in een Thailand reis. Vooral de begraafplaats vond ik erg indrukwekkend.

Voor ons was dit het einde van de rondreis. De laatste nacht zouden we in Bangkok doorbrengen. Na aankomst in het hotel werden we opgehaald door tuk tuk’s die ons naar een echt Thais restaurant reden. Hier namen we plaats aan een lange tafel en werden we verwend met een overvloed aan Thais eten. De volgende ochtend nog even bijkomen van alle indrukken aan het zwembad en toen zat het er weer op.

Thailand was voor mij geen compleet nieuwe bestemming maar heeft mij wederom erg verrast! Voor jong en oud is hier genoeg te zien en doen. Echt een aanrader dus!

Deel dit:

Terug Naar Boven